УЧИТЕЉИЦА ИЗ ПАКЛА: Вређала ученицу и ТУКЛА је ШИПКОМ пред осталом децом! (ВИДЕО)

На друштвеним мрежама појавио се шокантан снимак на коме се види како учитељица у образовном и рехабилитационом центру у Лавовској области туче девојчицу металном шипком и рукама. Истовремено јој говори да је “звер” и назива је другим погрдним именима. 

Центар иначе пружа смештај сирочади, деци лишеној родитељског старања, деци у тешким животним околностима, али и деци са посебним образовним потребама. Због озбиљности инцидента, локалне власти одмах су покренуле истрагу, а учитељица је суспендован до даљег.

Прошле недеље, омбудсман Дмитриј Лубинец открио је да су у овој установи почињени и други облици насиља над децом, укључујући и сексуално насиље, у шта је умешан и директор центра. Ове оптужбе додатно су узбуркале јавност и отвориле питање безбедности деце у установама овог типа.

Сличан инцидент у Кијевској области

Подсећамо, раније је из Кијевске области пријављен сличан случај злостављања деце. Мајка-васпитач у једном породичном дому окрутно је кажњавала децу користећи каиш, електричне каблове, металне предмете и друге импровизоване алате.

Власти позивају на брзу акцију како би се осигурала заштита најугроженијих чланова друштва и спречило понављање оваквих трагичних догађаја.

Извор: Србија Данас/Блиц

Izvor: Srbija Danas

Check Also

RSS Feed Generator, Create RSS feeds from URL

RSS Feed Integrations Make your RSS feed work better by integrating with your favorite platforms. …