Саша Матић отказао концерт у БиХ због тешке ситуације – званично се огласио менаџмент певачевог тима

Због тренутних временских неприлика у Босни и Херцеговини, певач Саша Матић одлучио је да откаже вечерашњи концерт на Тргу у Бањалуци. 

Одлука је донета услед озбиљних последица које су обилне кише изазвале у многим деловима земље.

Saša Matić
Саша Матић / Извор: Србија Данас/Милана Павковић

Током ноћи, већи део Босне и Херцеговине погођен је снажним падавинама, што је довело до поплава у неколико градова. Најтеже су погођени Јабланица, Кисељак, Крешево, Бусовача и Фојница, где су улице и стамбени објекти под водом.

Министар надлежан за ванредне ситуације потврдио је да су поплаве нажалост имале и трагичан исход, те да је у неким градовима забележен број жртава.

– Због новонастале трагичне ситуације у Босни и Херцеговини, на подручју Јабланице, отказујемо вечерашњи концерт у Бања Луци на градском Тргу, саопштено је из тима Саше Матића.

Апел за помоћ

Катастрофалне поплаве које су погодиле Босну и Херцеговину оставиле су бројне породице заробљене у домовима, док се евакуација спроводи тешком механизацијом у условима невиђене природне несреће.

Због великих штета узрокованих бујичним поплавама, у више општина БиХ проглашено је стање природне несреће. Општине попут Кисељака, Крешева, Фојнице и Вареша погођене су поплавама, а многи делови ових насеља су потпуно потопљени.

Власти су увеле ванредне мере како би се обезбедила сигурност становништва и пружила помоћ најугроженијима.

Поводом стравичне ситуације која је задесила БиХ огласили су се и бројни познати, са апелом да се комшијскомн народу помогне у овом изузетно тешком моменту.

Међу првима који су се путем друштвених мрежа обратили широј јавности у циљу помоћи за унесрећене од поплава јесу победница “Звезда Гранда” Џејла Рамовић, водитељи “Пинк” телевизије Дарко Танасијевић и Милан Милошевић, као и популарни репер Јасмин Фазлић, познатији као Јала брат.

Прва победница “Задруге” и водитељка Кристина Кија Коцкар такође је путем налога на друштвеној платформи шеровала хуманитарни телефонски број преко кога се босанском народу може помоћи.


Izvor:Srbija Danas

Check Also

JK U STANU BAKE PRASETA OTKRILA ŠOK DETALJE IZ SVOJE SPAVAĆE SOBE: Plakala sam posle odnosa da bi nestali odmah, uglavnom su bili kod mene kući! I onda, pali!

Baka Prase održao je lajv sa Jelenom Karleušom, za koji mnogi već komentarišu da je …