Преминула још једна глумачка легенда – породица желела да сакрије од јавности, али откривени подаци

Славни глумац Џон Ејмос је преминуо у 85. години.

Откривено је да је узрок смрти Џона Амоса конгестивна срчана инсуфицијенција. Извод из матичне књиге умрлих који је добио ТМЗ открио је детаље о смрти глумца.

 Наводи се да је звезда кремирана пре више од месец дана.

У потврди се наводи да је Амос преминуо 21. августа у 17:18 у болници у Инглвуду. Према документу, Ејмос је кремиран 30. августа.

– С искреном тугом вас обавептавам да је мој отац преминуо – објавио је његов син Кели Кристофер Ејмос, па додао да је његов отац био “најљубазнији човек који је имао златно срце, вољен у целом свету”.

– Многи обожаваоци сматрају га својим ТВ оцем. Живео је добар живот. Његова оставштина наставиће да живи у његовим изванредним делима на телевизији и филму као глумца – поручио је.

Иначе, његов син, Кели Кристофер Амос – такође познат као ‘К.Ц.’ – наведен је као ‘доушник’, онај који је округу саопштио да му је отац умро.

У пољу ‘врста располагања’ наводи се ‘кремација/пребивалиште’ – где је место становања његовог сина наведено као место посмртних остатака. ТМЗ напомиње да ово указује на то да његов син има очев пепео.

Ејмосова ћерка Шенон изјавила је на друштвеним мрежама да је за очеву смрт сазнала ‘преко медија’ – 45 дана након његове смрти. Долази усред свађе између Шенон и К.Ц. над очевом бригом на последњој години. Оптужила је свог брата за злостављање старијих над њиховим оцем и навела К.Ц. занемарили медицинске потребе свог оца, лоше управљали његовим финансијама, опонашали свог оца у комуникацији и „искористили и нагризли његово наслеђе“, наводи The Holliwood Репортер. Он је негирао тврдње.

Раније ове године ЛАПД је затворио истрагу о тврдњама да га је Ејмосов син злостављао.

Ејмосова ћерка Шенон Ејмос је више пута оптуживала свог сина старатеља К.Ц. Ејмос да се ‘имитирао њега у комуникацији, не обазирући се на његове медицинске потребе и лоше управљајући његовим финансијама.’ Служба за заштиту одраслих проследила је Шенонове наводе ЛАПД-у, који је открио да „нема ништа озбиљно и да је све у реду“ са здрављем 84-годишњег глумца номинованог за Еми.

Џон је добио Шенон и сина током његовог деценијског брака са његовом покојном бившом супругом Ноел ‘Нони’ Микелсон. Развели су се. године.

На друштвеним мрежама бројне познате колеге опраштају се од преминулог глумца, а међу њима је и глумац Мартин Лоренс.

– Ова вест ме је заиста погодила. Саосећам с породицом ове истинске легенде – поручио је Лоренс.

Ејмос је био пионир телевизијских серија, а најпознатији је по улогама у “Гоод Тимес” и “Роотс”, као и по роли у филмској франшизи “Принц открива Америку”. Џон се за глумачки посао одлучио након краткотрајних епизода у клубовима америчког фудбала Денвер Бронцос и Кансас City Chiefs. Његова глумачка каријера имала је нагли узлет након улоге метеоролога у “The Mary Tyler Мооре Show”. Управо по овим улогама заувек ће остати упамћен.


Izvor:Srbija Danas

Check Also

НЕТАЊАХУ ЉУТ НА МАКРОНА: Срам вас било, у рату ћемо победити и без вас!

– Док се Израел бори против снага варварства које предводи Иран, све цивилизоване земље треба …