НЕТАЊАХУ ЉУТ НА МАКРОНА: Срам вас било, у рату ћемо победити и без вас!

– Док се Израел бори против снага варварства које предводи Иран, све цивилизоване земље треба да стоје чврсто на страни Израела. Ипак, Макрон и други западни лидери позивају на засутављање испоруке. Срам их било. Земље које се наводно противе овој тероритстичкој осовини позива на престанак испоручивања оружја. Али, победићемо са или без њих и њихова срамота ће се наставити дуго након тога. Данас се Израел брани на седам фронтова од непријатеља цивилизације – рекао је Нетањаху мислећи на Газу, Либан, Западну обалу, Јемен, Сирију, Ирак и Иран.

Подсетимо, француски председник Емануел Макрон заложио се данас за заустављање испоруке оружја Израелу које се користи у сукобу у Гази.

– Мислим да је данас приоритет да се вратимо политичком решењу, да престанемо да испоручујемо оружје за извођење борби у Гази. Француска не испоручује ништа – изјавио је током специјалног програма на радију “Франс Интер” посвећеном Франкофонији.

Србија Данас/Тимес оф Исраел

Izvor: Srbija Danas

Check Also

Запалила свећу за Задушнице, па букнула ватра?! Откривено ко је повређен у пожару на Новом Београду, нови детаљи драме (ВИДЕО)

– Шта је изазвало пожар не знам. Била је једна бака у стану сама. Она …