Народ већ даје држави месечно 1.7 милиона, средства за обнову су неискоришћена – објава која је изазвала бес становника Босне и Херцеговине

Грађани Босне и Херцеговине забринути су због недостатка деловања владе у тренутку када је угроженом становништву то најпотребније. Иако се уплате за заштиту од природних несрећа редовно обављају, резултати изостају, а невладине организације поново преузимају одговорност.

Један од корисника друштвене мреже Линкдин осврнуо се на тренутну ситуацију, истичући озбиљност проблема и фрустрације које грађани Босне и Херцеговине осећају због неадекватних реакција надлежних власти. 

 – Све вести које читамо и слушамо су о томе како је народ скупио, народ помогао, народ направио акције. И нека је, хвала нам свима. Поготово хуманитарним организацијама. С друге стране, ја нити једну вест још нисам прочитао како је нека влада нешто урадила, било шта. Можда грешим, али искуства из 2014. године нам говоре како ће само на народу остати.

Питање за све људе. Да ли знате да се приликом исплате ваших плата, уплаћује држави МИНИМАЛНО 3,10КМ за заштиту од природних и других несрећа? Дакле за сваког запосленог човјека, месечно се уплаћује минимално 3,10КМ за ове ствари. С обзиром на то да је у ФБиХ запослено cca 550.000 људи, народ већ даје држави или Федерацији месечно cca 1,7 милиона КМ за ове ствари, што на годишњем нивоу износи око 20 милиона.

Шта мислите, да ли ће наша дивна влада, обзиром да им се велики новац уплаћује за ове сврхе, реконструисати или изградити нове куће за унесрећене? Или ћемо ми заувек остати овце? С обзиром да наше цивилне заштите и остале јавне агенције уопште немају потребну механизацију па се и за то невладине организације зову у помоћ, мислим да нам је свима одговор јасан на текст изнад – стоји у посту који је изазвао масовне рекације корисника поменуте друштвене мреже.

Izvor: Srbija Danas

Check Also

Избор публике ноћас изненадио све – овај такмичар напустио је "Елиту" заувек

Након што су емитовани профили номинованих такмичара, водитељ Дарко Танасијевић упутио се ка изолацији како …