"Имао сам још метака, не знам зашто сам престао да пуцам" Најшокантији детаљ из ИСКАЗА дечака-убице из "Рибникара", ово је заиста ГНУСНО

У једином исказу који је досад дао од злочина дечак-убица хладнокрвно до детаља описао како је 3. маја прошле године убио деветоро вршњака из школе и радника обезбеђења.

Тринаестогодишњак је тада признао и да је масакр починио из два очева пиштоља, која је, како је рекао, лако нашао у плакару у стану и у своју собу их пребацио два дана пре злочина. “Циљ су ми били ученици седмог разреда генерално. Понео сам 92 метка, имао сам жељу да искористим сву муницију. Планирао сам све две или три недеље, али сам коначну одлуку донео тог јутра. Желео сам да извршим овај чин. Пуцао сам на ученике.”

Рекао је и да му није било битно да ли пуца у дечаке или девојчице, али је признао и да је, када је дошао у школу, оклевао на тренутак. Међутим, тада је пуцао у чувара. Како је рекао, свестан је да је пуцао у њега и да је он пао мртав, али није видео крв. Хице је потом испалио у две дежурне девојчице, потом у девојчицу која је стајала на ходнику, а да је потом наставио према учионици.

– Не знам зашто сам пуцао у ту децу, нисам их познавао. Пуцао сам насумично, нисам се обазирао на кога пуцам. Сећам се да сам испалио метак у правцу девојчице која је само стајала, а коју не познајем. Када сам ушао у учионицу, нисам никога препознавао. Знам да је професорка била унутра, речено ми је да је рањена. Имао сам још метака, не знам зашто сам престао да пуцам. Искочио сам кроз прозор и позвао полицију. Мислио сам да је то исправно, да се предам. Плашио сам се и да неко може да ме повреди или убије – навео је дечак убица.

Њему је постављено питање и како се сада искрено осећа поводом злочина који је починио.

– Па, криво ми је, то је био погрешан потез – одговорио је без много емоција, а на питање како сада види своју будућност одговорио је “некако другачије него нормално, нисам размишљао”.

Извор: Србија Данас/Курир

Izvor: Srbija Danas

Check Also

Акције Министарства здравља се настављају! Ово је списак установа и прегледа које можете урадити већ данас

Сви грађани, и они без здравственог осигурања, у прилици су да у периоду од 8 …