ДЕЧАК УБИЦА ИЗ РИБНИКАРА СУТРА ИЗЛАЗИ ИЗ КЛИНИКЕ: Први пут јавно ће говорити о ономе што се десило

Дечак ће бити испитан у својству сведока, а како сазнаје Танјуг, сведочиће из посебне просторије, одвојене од суднице број један у којој ће седети сви остали учесници у поступку.

Највећа судница Специјалног суда у Устаничкој улици број 1 подељена је у три дела, тако да у првом седе судије, адвокати, тужиоци и оштећени, а у другом оптужени. Трећи део суднице предвиђен је за публику и новинаре, међутим, у овом поступку је суђење затворено за јавност. Београдски медији наводе да ће дечак убица тада први пут бити изведен из психијатријске клинике у којој се налази од злочина и спроведен у суд. Суђењу ће, поред адвоката, моћи да присуствују и оштећени.

У овом предмету суди се родитељима дечака, као и инструктору стрељане, који је оптужен за кривично дело давања лажног исказа.

Власник стрељане у којој је малолетни дечак учио да пуца, склопио је споразум о признању кривице са Вишим јавним тужилаштвом у Београду, на основу чега га је суд огласио кривим за кривично дело давања лажног исказа и осудио на казну кућног затвора од шест месеци.

Родитељи од почетка суђења негирају кривицу. Суд је у овом случају затворио суђење за јавност из разлога заштите интереса малолетних жртава.

Србија Данас/Република

Izvor: Srbija Danas

Check Also

ŽENA IZ SRBIJE OJADINA BEČKE PENZIONERE Delovala sa saučesnicom, ovo im je bila šema

Državljanka (29) Srbije uhapšena je tokom akcije bečke policije nakon što je ispostavilo da već …