Венди открила прави разлог зашто није певала на вашару у Шапцу – десет научника који цепају атоме долазе због мене

Весна Вукелић Венди ове године изненадила је многе када је одлучила да не наступи на шабачком вашару, који се традиционално одржава на Малу Госпојину. Ова певачица постала је синоним за овај догађај, а њени наступи су из године у годину привлачили велику пажњу како публике, тако и медија. Снимци њених концерата често су постајали вирални на друштвеним мрежама, због чега је њено одсуство изазвало бројне реакције и спекулације.

Када је вест потврђена, Венди је кратко изјавила да је разлог њеног одсуства то што је преузела “педагошке мере”. Ова мистериозна синтагма изазвала је још више питања, али певачица није желела да детаљније објасни свој потез све док вашар није завршен. Тек након догађаја, у јутарњем програму Студија Б, Венди је коначно проговорила о својој одлуци и открила значење тих “педагошких мера”.

“Ове године дошло је до озбиљног размимоилажења између мене и људи са којима сам сарађивала на вашару. Из године у годину ти људи нису схватали, јер немају ширину, да сам им доносила “крем”, односно “кајмак”. Кад кажем кајмак, мислим на људе који су атипични за вашар. Због мене је таквих атипичних на вашару било много. Постигла сам да шабачки вашар не буде само општенародни скуп на црвено слово, где се традиционално уз музику одвија весеље. Чар вашара је што има шаролику структуру, као хоботница која савија краке једно ка другом. Захваљујући мени, на вашару су се дешавале нелогичности које су, у суштини, сасвим логичне. Десет научника са Института Винча, који раде на цепању атома, сваке године нађу се код мене. Они нису одлазили на друга места, већ су долазили код мене и седели под истим шатором с неким пољопривредним произвођачима. Иако, можда, немају много тога да разговарају међусобно, моји наступи су спајали људе различитих профила. Сви су се нашли у том “вулкану” мог наступа. То се дешавало годинама, а с друштвеним мрежама све то добило је једну помпезну ватру, експлозију” – започела је Венди.

Vesna Vukelić Vendi
Весна Вукелић Венди / Извор: Youtube printscreen/TV Студио Б

“Нажалост, људи који нису визионари и који се годинама клацкају на неким чезама материјалистичког духа, мислили су да су они ти који постављају правила и да су визионари. Њихова расподела певача и колико који певач треба да буде плаћен, достигла је тачку кључања. Стога сам ја одустала и дала једно обавештење јавности да сам преузела педагошке мере. Никада не треба пљувати у бунар из којег се пије вода. Никад нисам пљувала некога с ким сам радила и увек стојим иза тога. Међутим, као што сам морала правити резове у свом животу, морала сам и овде. Човек је направљен од меса, а месо је кварљива роба – неко се квари на 10 степени, а неко на 90. Нисам пророк Јеремија да предвидим кад ће се ко покварити” – поентирала је Венди.

Они који осећају жал што нису могли да се веселе уз Венди на Шабачком вашару ће морати да заиграју уз њен енергичне наступе на неком другом месту.

Vendi
Венди / Извор: Србија данас


Izvor:Srbija Danas

Check Also

Након дивних вести које је Анастасија поделила, Андреана Чекић јој уделила прелепу честитку "Љубави, радујем се свему што долази"

Млада музичка звезда Анастасија Ражнатовић, ћерка познате певачице Светлане Цеце Ражнатовић, изненадила је своје фанове …