UHVATIO ĆERKU U PARKU KAKO OVO RADI: Zaledio se u mestu pa joj presudio EVO I ZAŠTO

Posle svađe Arijana je otišla u kuću moje majke

Mohamed Kazem Laškari (43) iz Irana priznao je da je počinio ubistvo svoje ćerke tinejdžerke u, kako se sumnja, slučaju “ubistva iz časti”, ali tvrdi da je devojčicu (15) ubio slučajno i da je samo hteo da je zaplaši.

Mohamed je, kako piše Dejli mejl, bio besan nakon što je svoju ćerku Arijanu video kako sedi u parku sa muškarcem. Nakon hapšenja uporno je tvrdio da je ćerku samo hteo da zaplaši tog kobnog 27. juna, te da je puška slučajno opalila.

– Posle svađe Arijana je otišla u kuću moje majke, a ja nisam mogao da obuzdam bes. Uzeo sam pušku da bih je uplašio. Nisam hteo da ubijem ćerku, puška je samo opalila – tvrdio je otac u policiji.

Međutim, jedan od Arijaninih rođaka tvrdi da je devojčicu ubio jer nije mogao da prihvati da njegova devojčica želi “slobodno da živi”.

– Arijana je bila devojčica koja nije volela da je otac ugnjetava. Želela je da živi onako kako ona hoće, da može slobodno da misli. To je njenom ocu bilo teško da prihvati – rekao je rođak Masihu Alinehadu, aktivisti za ljudska prava.

Alinehad kaže da je Ariana bila tiha devojčica, koja je išla u školu puna nade. Da je bila veoma brižna i druželjubiva.

– Svi drugari u razredu su je obožavali. Svi su u šoku što je više nema. Nadam se da krv ove nevine devojčice neće biti skrivena kao krv mnogih devojčica, koje su ubijene na isti način – kaže aktivista.

U Iranu je kazna za ubistvo obično smrt. Međutim, ukoliko otac ili deda ubiju dete ili unuče, to se smatra “izuzetkom” i mogu da budu osuđeni na maksimalnu kaznu od deset godina zatvora. U Iranu oko 18 odsto ubistava su takozvana “ubistva iz časti”. Oko 62 odsto femicida su počinili članovi porodice. Jedan od komšija porodice ubijene devojčice tvrdi da je Mohamad nekad uzimao drogu i da se razveo od žene. Živeo je sa svoje dve ćerke, a navodno je i drugoj pretio da će je ubiti.

Komšije sumnjaju da je opet počeo da uzima narkotike. Istraga o ovom ubistvu je u toku.

Izvor: objektiv.rs

Check Also

Iznenada PREMINUO poznati glumac u 56. godini – supruga i dvoje dece NEUTEŠNI

Vili je bio najpoznatiji po ulozi Kamekona Tupuola u krimi dramama “Hawaii Five-0” i “Magnum …