U SRBIJI SE TRAŽE RADNICI: Plata čak 1.200 evra, a posao nije uopšte komplikovan plus BENEFITI koje dobijate će vas iznenaditi

Sve je više oglasa sa dobrim zaradama, a gazde sada idu i korak dalje: Jedan nudi i dodatno zdravstveno, lekarske preglede…

Majstori su sve traženiji, a zarade sve veće. I to ne važi samo za one koji rade privatno po svom cenovniku, već i za one koji bi se vezali za siguran posao i firmu. Sve je i više oglasa sa poslovima gde zarada ne ide ispod hiljadu evra, ali i gde uz dobru platu gazde nude i mnoge druge pogodnosti.

Svesni koliko je teško pronaći dobrog radnika, poslodavci u poslednje vreme, osim što svakodnevno pomeraju granice za zaradu, nude i druge benefite kako bi privukli ali i zadržali radnike. Kako i sami kažu, pronaći dobrog majstora je ravno lutriji, ali svesni da od radnika i zavisi posao, spremni su da plate više.

Prema trenutno aktuelnom oglasu za posao na jednom portalu za oglašavanje poslova, poslodavac zavarivaču nudi prijavu i redovnu zaradu od prvog dana do 140.000 dinara. Ono što se od budućeg radnika očekuje, jeste da poznaje postupak zavarivanja, a poželjno je i iskustvo varenja.

Zanimljivo je da se poslodavac nije zaustavio na primamljivoj zaradi, koja je znatno iznad prosečne plate u Srbiji, već je ponudio i druge benefite kako bi zainteresovao radnike. Kakao je navedeno u oglasu, uz osnovnu zaradu nudi se i stimulacija, obezbeđen obrok u sklopu fabrike, voćna užina i osveženje, ali i nadoknadu putnih troškova.

Firma takođe garantuje besplatan lekarski pregled, kolektivno zdravstveno osiguranje, stručno usavršavanje u skladu sa potrebama firme, godišnja sportska okupljanja, novogodišnji paketiće, poklone za zaposlene…

Bravar 135.000 dinara
Za samo nekoliko hiljada dinara manje, nudi se plata za Bravara. Ovakvih oglasa je na sajtu za zapošljavanje zaista mnogo, a plata koja se nudi kreće se oko 135.000 dinara.

Što se tiče drugih benefita, oni variraju od firme do firme. Neke su se već u oglasu izjasnile šta radnik može da očekuje, druge su otvorene da čuju radnikove potrebe. Ipak, jedno im je zajedničko da uopšte nemaju visoke kriterijume i specifične uslove, već od kandidata uglavnom očekuje da poznavanje bravarskih radova, kao i rukovanje alatima.

Izvor: srbijadanas.rs

Check Also

ŠOKANTNI DETALJI: Dvostruko hapšenje u slučaju Danke Ilić – Novi dokazi otkrivaju užasnu istinu!

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, nakon čega su …