TARU (23) PRONAŠLI U ZAPALJENOM STANU A NJENO UB*STVO JE MISTERIJA 20 GODINA Konačno otkriven uzrok JEZIVE SMRTI lepe studentkinje

Više od dve decenije nakon što su vatrogasci pronašli telo studentkinje prava Univerziteta Džordžije u njenom stanu, gde je, kako je tada saopšteno, namerno podmetnut požar, jedan muškarac je uhapšen i optužen u vezi sa ovim slučajem.

Vatrogasci su pronašli mrtvu Taru Luiz Bejker 19. januara 2001. godine, dan pre njenog 24. rođendana, navodi se u saopštenju istražnog biroa Džordžije.

Državni i okružni istražitelji su u četvrtak rekli da je Edrik Lamont Faust (48) uhapšen i da se suočio sa nekoliko optužbi u vezi sa smrću studentkinje prava, uključujući krivično delo teško ubistvo, teški napad, podmetanje požara i tešku sodomiju, navodi se u saopštenju, prenosi CNN.

“Tara Luiz Bejker je bila vredna studentkinja sa svetlom budućnošću”, rekao je načelnik istražnog biroa Džordžije Kris Hozi.

“Tarin život joj je ukraden u stravičnom činu nasilja”, dodao je.

Bejkerovu, studentkinju prava iz Ist Pointa u Džordžiji, je poslednja videla prijateljica u biblioteci Pravnog fakulteta 18. januara 2001. oko 19.30. Istražni organi kažu da je Bejkerova, dok je još bila u biblioteci, pozvala prijateljicu oko 21.46 kako bi se uverila da je bezbedno stigla kući. Tada joj je rekla da planira da napusti biblioteku oko 22 sata.

Studenktinju prava, koja je u maju 2003. posthumno dobila diplomu Pravnog fakulteta, porodica, prijatelji i kolege pamte kao “šampionku pravde” i navode da je bila “veoma odana”.

Istraga o ubistvu studentkinje trajala je 23 godine.

Načelnik policije koji je 2001. godine vršio uviđaj rekao je u saopštenju da se godinama nadao da će Bejkerova porodica naći pravdu.

“Kada sagledam ceo slučaj, mogu samo da kažem da cenim sve što su detektivi radili. Ponosan sam na sve policajce koji su godinama radili na ovom slučaju”, rekao je načelnik.

Foto: GEORGIA.GOV/PRINTSCREEN
Izvor: Mondo.rs/Kurir.rs

Check Also

OVO SE NIKADA DO SAD NIJE DESILO: Prestonici preti jak udar TORNADA – Građanima NAREĐENO da ne izlaze napolje

Stanovnici Moskve zamoljeni su da se danas uzdrže od izlaska napolje po lošem vremenu zbog …