Stručna sprema Sanje Marinković: Radi kao voditeljka, a evo koju školu je završila

Poznato TV lice u više navrata isticalo je da ju je težak rad doveo do mesta na kom je sada, a često je u karijeri prošla sistem kazni, odricanja, ali i brojnih neprijatnosti.

Sanja Marinković je jedno od najpoznatijih televizijskih lica, a malo ko zna šta je završila popularna voditeljka.

Sanja je završila gimnaziju, a onda je pohađala menadžment gde je i diplomirla na Višoj poslovnoj.

Kasnije je upisla još jedan fakultet, pa je studira finansijski menadžment na kojem je stekla i zvanje diplomiranog menažera.

Nosila sam jedne patike dok ih nisam razvalila
Sanja Marinković je jedan period života provela u Londonu, a pamti će to vreme po iscrpljujućem radu i štednji.

– Radila sam i u pekari, i u prodavnici… Radila sam čak i po 10-12 sati, nema sedenja i nosila sam stalno jedne patike i bila sam jako štedljiva, i kako bih uštedela kupovala sam samo jedan pomfirt. Znam da sam čuvala baš te patike, koje su se bukvalno razvalila i donela ih mami i tati i pokazala šta umem – otkrila je Marinkovićeva jednom prilikom u emisiji “Premijera – VIkend Specijal”.

Pet godina sam radila na RTS za džabe
Voditeljka se nedavno osvrnula na izjavu preduzetnice Olgica Samoilović, koja je u jednom podkastu rekla kako mladima savetuje da rade i godinu dana bez para ako imaju priliku da rade u dobroj firmi, radi iskustva.

Marinkovićeva je stala u odbranu Olgice, te se prisetila svojih početaka i navela kako je pet godina na RTS radila za džabe.

– Ta uspešna preduzetnica je jedna izuzetno uspešna mlada žena koja je sve sama napravila i meni je žao što je doživela linč i to od strane takozvanih uspešnih žena i takozvanih preduzetnica, zato što ja tačno znam koju je ona poruku htela da pošalje. Istu takvu poruku su slali uspešni muškarci u istoj toj emisiji, pa niko im nije uzeo za zlo. Velika podrška za Olgicu. Ona menja sliku Srbije, definitivno je ponos grada Loznice – istakla je Sanja Marinković, pa dodala:

– Ja sam radila na RTS-u kao honorarni saradnik, pet godina bez i jednog dinara, ne zato što sam to želela i što se to podrazumevalo, već zato što je RTS bio državna ustanova, niko nije imao adekvatne plate, bile su sankcije. Svi smo radili za izuzetno mali novac, mi honorarci smo radili ni za šta, vremenom sam ja kasnije uspela to da naplatim. Iskustvo koje sam tamo stekla mi se mnogo isplatilo, moj rad je bio zbog iskustva i zanata – zaključila je voditeljka nedavno.

Oduzimali su mi honorare
Voditeljka Sanja Marinković godinama unazad drži status jednog od najprepoznatljivijih TV lica.

Godinama uspešno vodi svoju autorsku emisiju “Magazin In”, ali njeni počeci na malim ekranima nisu bili uopšte prijatni.

Sanja se jednom prilikom prisetila odgledanog priloga u kom je prvi put u svom životu vodi jutarnji program.

– Dođeš u jutarnji program, nije postojao šminker, nema garderobe, nema promtera, kakav prompter, to nije postojalo…A sve garderobe mi je šila mama. A ja se uveče isfeniram, da bi mogla ujutru da se tapiram. Ovo je mojih ruku delo. Radila sam šest godina bez jednog jedinog dinara, bili su honorari koji su bili obećavani i nikad nisu uplaćeni – izjavila je voditeljka.

– Kada su isplaćeni, to nije vredelo ni 200 evra za šest godina. Ja sam dobila kaznu: “Ukinut honorar”, ja sam mislila: “Koji honorar, nisam ga ni dobila” – dodaje ona.

Voditeljka je takođe otkrila kroz kakve sisteme kažnjavanja je prošla u svojoj karijeri te kako su uticali na nju.

– Kazne me, oduzimali su mi od honorara kad napravim grešku, nikad neću da zaboravim koliko sam se tresla, zabrane mi da snimam. To sve gradi samopouzdanje – zaključila je Sanja svojevremeno.

Izvor: Srbijadanas.rs

Check Also

Ove 3 biljke su magnet za novac: Nabavite ih i gledajte kako bogatstvo i sreća ulaze u vaš dom

Ko ne bi želeo da biljke donose novac uz svež vazduh i lepotu? Prema različitim …