STRAVIČNO: Rođenoj majci naneo teške povrede, žena ne zadugo preminula! Ovo su DETALJI

Tužilaštvo je predložilo da se D.N. oglasi krivim za krivično delo ubistvo i osudi po zakonu, kao i da mu se izrekne mera bezbednosti obaveznog lečenja od alkohola.

Više javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je optužnicu protiv D.N. (51) iz Osipaonice, zbog sumnje da je 23. februara svoju majku D.N. (75) udarao maljem-čekićem po glavi, od kojih povreda je ona preminula 29. marta.

Tužilaštvo je predložilo da se D.N. oglasi krivim za krivično delo ubistvo i osudi po zakonu, kao i da mu se izrekne mera bezbednosti obaveznog lečenja od alkohola u zdravstvenoj ustanovi, objavljeno je na sajtu ovog tužilaštva.

Okrivljeni D.N. se nalazi u pritvoru od 23. februara, a tužilaštvo je predložilo da se produži zbog okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičkog postupka.

D.N. se sumnjiči da je u porodičnoj kući, u Osipaonici, u stanju bitno smanjene uračunljivosti usled jednostavne alkoholne opijenosti težeg stepena, sa umišljajem lišio života svoju majku, oštećenu D.N. (75) iz Osipaonice.

U optužnici je precizirano da je D.N. svojoj majci zadao najmanje tri udarca maljem-čekićem većih dimenzija, tzv. „barozom“, u predelu glave, kojom prilikom joj je naneo teške telesne povrede opasne po život, usled kojih povreda je oštećena preminula 29.marta.

izvor: srbijadanas.rs

Check Also

“Na trenutak nam je ZASTAO DAH” Trojica planinara tokom potrage za Milanom iz Niša naišli na MISTERIOZNE TRAGOVE – Otkrili šta su zatekli u NEPRISTUPAČNOM delu planine

Potraga za Milanom Đorđevićem (41) iz Niša traje i dalje na Suvoj planini, u delu …