SRBI DALI ROK DO OVOG DATUMA: Ovo je OKUPACIJA, šta čeka našu zemlju?

Potpredsednik liste Igor Simić rekao je da je danas počela okupacija severa Kosova.

Na konferenciji za novinare u sedištu Srpske liste u Severnoj Mitrovici, potpredsednik liste Igor Simić rekao je da je danas počela okupacija severa Kosova i da je zahvaljujući upravo Srpskoj listi danas sačuvan mir. Istakao je da su prištinske vlasti na sve načine pokušavali da zadrže ogorčeni srpski narod koji reaguje na potpuno obespravljenje.

Simić je rekao da daju rok do 1.juna da prestane represija Aljbina Kurtija, a da će u slučaju da se to ne desi srpski narod odgovoriti svim mogućim sredstvima.

– Narod ne može da trpi režim Aljbina Kurtija. Dajemo rok do 1. juna da prestane sa represijom nad narodom i otimanje zemlje i sa lažnom eksproprijacijom, sa hapšenjem i lažnim optužnicama. Da se prestane sa progonom, jer širom kazamata na Kosovu i Metohiji nalaze se Srbi bez krivice. Da prestanu da uskraćuju osnovna prava kao sto su lečenje i obrazovanje. Ako se ove akcije nastave, 1. juna će uslediti odgovor srpskog naroda, branićemo se svim sredstvima – poručio je Simić.

Na novinarska pitanja o daljem delovanju, Simić je kazao da će Srbi nastojati da prate politiku Aleksandra Vučića, te da će se truditi da sačuvaju mir.

– Opredeljeni smo za mir, pozivali smo sve na mir. Krši se sporazum, Šole i Stano su govorili o sporazumu da Srbi imaju prava da koriste tablice, ali ne vredi – rekao je Simić.

Inače, Simić je rekao da je danas “veliki broj pripadnika tzv. kos policije i u uniformama i u civilu poslat na sever s namerom da ga okupira”.

Povodom događanja na severu Kosmeta juče se oglasio i predsednik Aleksandar Vučić koji je istakao svoju zabrinutost i pozvao na mirno rešavanje problema. On je tom prilikom ocenio da je ponašanje prištinskih vlasti “iživljavanje nad Srbima” koje ima za cilj raseljavanje srpskog stanovništva sa Kosova i Metohije.

Izvor: srbijadanas.rs

Check Also

ŠOKANTNI DETALJI: Dvostruko hapšenje u slučaju Danke Ilić – Novi dokazi otkrivaju užasnu istinu!

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, nakon čega su …