SRAMNA ODBRANA MAJKE IZ SMEDEREVA: Davala bebi tablete za smirenje i spavanje pa se OVAKO BRANILA

Majka (21) koja je svojoj bebi davala bensedine, saslušana je u tužilaštvu u Smederevu, a kako nezvanično saznajemo, navodno je rekla da se ne seća da je detetu davala lekove.

Kako smo ranije izveštavali ona je uhapšena je u petak po podne ,a sve je otkriveno kada je otac deteta primetio da ona nije dobro.

Bebu su odveli najpre u Dom zdravlja, a potom je upućena na Institut za majku i dete u Beogradu, gde su lekari otkrili da dete ima u krvi ovaj lek. Zatim je alarmirana policija.

Prema saopštenju iz Smedereva povodom najnovijeg događaja, policija je u saradnji sa tužilaštvom u Kovinu uhapsila majku zbog sumnje da je svojoj bebi davala lekove za smirenje!

Ona je juče saslušana u Osnovnom javnom tužilaštvu u ovom gradu, koje je predložilo da joj bude određen pritvor do 30 dana.

Iz nezvaničnih izvora “Novosti” saznaju da je majka pričala “da se ne seća da je detetu nekoliko noći davala antipsihotike”.

– Sumnja se da je nekoliko dana detetu davala lek za smirenje, najverovatnije kako dete ne bi plakalo – otkriva sagovornik “Novosti”.

Prema njegovim rečima, pretresom kuće pronađeni su antidepresivi koje je najverovatnije majka dobijala na recept.

Mladoj mami se na teret stavlja krivično delo omogućavanje uživanja opojnih droga, kao i zapuštanje i zanemarivanje maloletnog deteta.

Dok se tužilac u Smederervu ne izjasni o poslednjem zlostavaljanju novorođečeta, ostaje podsećanje da je u martu 2021. uhapšena bebisiterka S. C. koja je bebi koju je čuvala u odsustvu roditelja davala lek za smirenje “bensedin” u većoj količini, da bi potom bilo ustanovljeno da se ova žena lečila od psihijatrijskih bolesti.

I tada je dete bilo prevezeno na Institut gde je posle toksikoloških analiza utvrđeno prisustvo leka za odrasle.

Policiji je tada slučaj prijavio doktor Dečje klinike u Tiršovoj, pošto je mali pacijent bio pregledan na odeljenju neurologije. Nakon izvršenih analiza ustanovljeno je da se u krvi deteta nalazi veća količina “bensedina”.

Dadilja je uhapšena, sudija joj je odredio pritvor od mesec dana, a ona se branila ćutanjem i dostavila je dokumentaciju da je lečena na jednoj klinici za psihijatriju.

Izvor: informer.rs

Check Also

“Na trenutak nam je ZASTAO DAH” Trojica planinara tokom potrage za Milanom iz Niša naišli na MISTERIOZNE TRAGOVE – Otkrili šta su zatekli u NEPRISTUPAČNOM delu planine

Potraga za Milanom Đorđevićem (41) iz Niša traje i dalje na Suvoj planini, u delu …