RODITELJI UZNEMIRENI: Na odmaralištu pokušana otmica dece, ovako su ih hteli namamiti

Tri razreda učenika četvrtog razreda Osnovne škole “Petar Kanavelić” iz Korčule juče su se autobusima vraćali s rekreativne nastave iz Gorskog kotara, a tokom zaustavljanja na auto-putu, kod odmorišta “Zir” u Lici, gde se nalazi i restoran “Macola”, dve starije muške osobe nudile su deci novac kako bi ih ubacili u automobil,

Roditelji su u šoku, učenici uznemireni, jer ono što se inače događa u filmovima, juče se dogodilo njihovoj deci. Kako su ispričali roditelji četvrtaka iz Hrvatske kojima su se obraćali nepoznati muškarci, jedan od dvojice nasrtljivaca imao je crnu kapuljaču duboko navučenu na lice, a obojica su pokušavali dečake i devojčice namamiti u crni automobil marke Mercedes, zagrebačkih registracijskih oznaka.

Nudili im novac da uđu u auto?

– Nudili su im novac, po 10 ili 20 evra, najprije su vabili dečake, govorili su im dođi, pokazaću ti automobil, ali dečacima je to bilo sumnjivo pa su ih odbili. Onda su krenuli na devojčice – priča roditelj jednog od korčulanskih školaraca.

Kako je ispričala jedna majka, njenu devojčicu su vukli za ruku uveravajući je da uzme novac i sedne u vozilo, drugi roditelj kaže kako su njegovu devojčicu uhvatili za rame ne bi li je na silu ugurali u automobil, ali im se srećom otrgnula, piše Slobodna Dalmacija.

– Jednu su devojčicu uhvatili za rame i pitali je “Ej curo, dođi sa mnom!”. Drugoj su devojčici govorili “Sedni s nama u auto, povest ćemo na koje god mesto na svetu želiš”, a u rukama su imali puno novčanica od 10 i 20 evra. Dečaci su pitali jednog od njih da skine kapuljaču i pokaže lice, ali odbio je – prepričavaju roditelji što su čuli od dece.

– Jedan je dečak radnicu na odmorištu pitao ko su ti tipovi, a ona mu je navodno prošaputala, bilo bi vam najbolje da uđete u autobus i maknete se odavde. Po tome ispada da su te osobe ljudima poznate od pre, kako oni, tako i njihove kriminalne radnje – zaključuju uznemireni Korčulani.

Mališani reagovali ispravno

Mališani su odlično reagovali, niko nije pristao na zamku, a neki su od njih počeli vikati i dozivati učiteljice koje su odmah shvatile ozbiljnost situacije, “potrpale” svu decu u autobuse i detaljno ih izbrojile. Kad su se uverile da su svi na broju, vozači su krenuli, a jedna je učenica, bez obzira na šok, zapamtila registraciju sumnjivog vozila.

Učiteljice su nazvale Velebita Veršića, direktora škole, koji je potom o događaju obavestio Policijsku stanicu Korčula.

– Policajcima sam rekao i za registraciju automobila koju je učenica zapamtila. Kad su učenici stigli u Korčulu, sinoć oko 23 sata, odmah smo išli u stanicu da daju izjave. U stanicu su išle učiteljice, deo učenika s roditeljima i ja. Otkad sam direktor, ovakav događaj još nikad nismo zabeležili – kazao je Veršić.

Kako su rekli roditelji za “Slobodnu Dalmaciju” , u policiji su se zadržali do kasno u noć, a izjave su nastavili davati i jutros. Jedan je roditelj istakao da policija slučaju pristupa preblago.

– Nije mi jasno zašto nisu odmah zatvorili auto-put? Imali su tablicu automobila kojeg smo bez problema pronašli na internetu. Taj automobil nije registrovan već pet meseci, prijavljen je na kompaniju, pre je bio prijavljen na drugu, gotovo pa i ja mogu doći do počinitelja – priča nezadovoljni Korčulanin.

Čeka se odgovor iz polciije

Redakcija “Slobodne Dalmacije” je kontaktirala i Andrijanu Biskup, portparola Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, koja ih je ljubazno zamolila da joj daju vremena kako bi proverila sve navode, među ostalim, i s kolegama iz Like. Odgovor će, kako se navodi, biti objavljen čim ga dobiju, prenosi “Jutarnji list”.

Iako bez težih posledica, mali Korčulani će događaj ipak teško zaboraviti.

– Moja je kći je napadnuta, vukli su je za ruku, u autobusu je od šoka teško disala. Sinoć nije mogla zaspati, bila je uplašena, zvala me je da spavam s njom – zaključila je zabrinuta majka.

Izvor: jutarnji.hr/slobodna dalmacija/blic.rs

Check Also

Snažan zemljotres potresao Crnu Goru! Podrhtavanje se osećalo na 70 kilometar udaljenosti!

Potres je registrovan 78 kilometara od Podgorice, odnosno 23 kilometra od Gacka u Bosni i …