RANJENA ANĐELA NE ZNA DA JOJ MOMAK NIJE ŽIV: Očajna porodica iz Mladenovca nakon grozne tragedije koja se desila

Osvešćuje se polako, ima više povreda, a oko je kritično, tiho opisuje Dobrica Stevanović u kakvom je stanju njegova unuka

Anđela S. (19) iz Malog Orašja u krvavom pohodu Uroša Blažića pogođena je 4. maja hicem puške u oko, a u petak je ponovo operisana. Osim povrede oka, Anđela je zadobila još neke teške povrede, a još ne zna da je ostala bez dečka i Nemanje S. i njihovih drugara.

Od Blažićevog masakra kod Mladenovca i Smedereva A.S. su do pre dva dana lekari držali u veštačkoj komi jer joj je metak ostao u glavi. Njen deda po ocu Dobrica Stevanović za Srpski telegraf otkriva da se njegova unuka oporavlja i da postaje sve svesnija, a strepi od trenutka unukinog susreta s bolnom istinom.

– Muka živa, dete moje, nas snašla. Sve je u božjim rukama. Anđela se oporavlja i opet je operisana. Osvešćuje se polako, a tražila je nešto da jede, ali ne znam da li će uskoro početi normalno da se hrani. Ima više povreda, a oko je kritično. Ne zna šta se dogodilo i da je u Orašju te noći Blažić gore, na fudbalskom terenu, ubio njenog momka Nemanju i još četiri dečka i ranio više njih, a onda odatle otišao i kod škole u Duboni, pucao na njeno društvo i nju. Pitanje je da li se seća bilo čega. Roditelji je gledaju kroz staklo, samo su majku nakratko puštali kod nje – kazao je Dobrica.

Anđelina baka za to vreme nervozno ulazi i izlazi iz sobe, a ne skriva suze za unukom jer je pred njom život.

– Naš sin ima nju jednu i jednog sinčića od 10 godina. Oni su bakina radost i budućnost, a pitanje je sa kakvim će dete posledicama proći. Majka i otac joj ne dišu otkad nas je zlo pogodilo – govori baka.

Deda Dobrica skrštenih ruku nastavlja da jadikuje.

– Anđela je dete koje je društveno i stalno je negde išla, a i Nemanja, njen dečko, dolazio je ovde i znali smo svu tu decu. Godinu dana su bili u vezi, nisu to krili – objašnjava deda.

Sležući ramenima kaže da je zlo došlo kao grom iz vedra neba i pokosio selo Malo Orašje i obližnju Dubonu.

– Ovo je, sine moj, bilo kao rat, koji odnosi nedužne živote. Pucao je mlad čovek u još mlađe od sebe. Zlo ga zaposelo, zavio mi je komšiluk u crno jer su nastradala sve mlada deca. Najstariji iz sela koji je teško ranjen ima 25 godina. Evo malopre prođe P. (21) s gipsom, koji je pobegao pred rafalom i pao na ruku. Iz čista mira da neko zapuca na decu, to je mnogo strašno. Ništa nažao mu nije urađeno. Plašio sam se kad noću idu kolima da ne stradaju ako popiju, ali ovo… Ovome se niko nije nadao – rekao je Dobrica.

Deka izražava tugu zbog stradalih žrtava masakra, pa kaže da je njegova porodica zahvalna bogu što je Anđela preživela. Istovremeno se nada da će se ubrzo skroz oporaviti i premašiti prognoze lekara.
Uroševu majku muž unakazio od batina

Deka povređene A.S. o porodici Uroša Blažića kaže da je čuvena po nasilju. Posebno loše glasine se pronose o Radiši, koji je uhapšen pre nekoliko dana pošto je kod njega pronađen čitav arsenal.

– Pričaju ljudi iz Dubone da je otac ubice Radiša uveče pred svadbu starijeg sina toliko pretukao ženu da su je šminkeri jedva sredili da joj se ne vide modrice i rane od njegovih batina – rekao je Dobrica, uz napomenu da je, za razliku od muža, Uroševu majku mnogo meštana blagosiljalo jer im je pomogla oko bolesnih članova njihovih porodica.

Izvor: alo.rs

Check Also

ŠOKANTNI DETALJI: Dvostruko hapšenje u slučaju Danke Ilić – Novi dokazi otkrivaju užasnu istinu!

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, nakon čega su …