POVEĆAN STEPEN PRIPRAVNOSTI U SRBIJI: Formirane specijalne jedinice, evo šta se DEŠAVA

Misija Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (EULEKS) povećao je stepen svoje spremnosti u Severnoj Mitrovici gde je danas novoizabrani gradonačelnik Erden Atić položio zakletvu, rekli su za Kosovo onlajn iz Euleksa, ističući da su njihove snage u pripravnosti 24 sata i spremne za brzo reagovanje.

“S obzirom na ceremoniju polaganja zakletve, Euleks je povećao stepen svoje spremnosti. Formirana policijska jedinica Misije i rezervna policijska jedinica spremne su da podrže kosovsku policiju kao odgovorne za bezbednosnu situciju, ako se to zatraži i ako je potrebno, u održavanju stabilnosti Kosova i bezbednosti svih zajednica na tim prostorima”, rekli su iz Euleksa.

Oni su tako odgovorili na pitanje iz naše redakcije da li Euleks, povodom polaganja zakletve gradonačelnika Severne Mitrovice, koja je zakazana za 19. maj, planira da poveća prisustvo i broj patrola u Severnoj Mitrovici i drugim opštinama na severu.

U svom odgovoru su istakli da Euleks pomno prati dešavanja na severu Kosova kroz prisustvo svoje formirane policijske jedinice i rezervne policijske jedinice, kao i njihovih viših policijskih savetnika i drugog osoblja prisutnog u toj oblasti, a u bliskoj koordinacija sa Kosovskom policijom i KFOR-om.

“Pored toga, Snage za brzo reagovanje su u pripravnosti 24 sata dnevno u Mitrovici sa veoma kratkim vremenom odziva”, poručuju iz Euleksa.

Izvor: kurir.rs

Check Also

ŠOKANTNI DETALJI: Dvostruko hapšenje u slučaju Danke Ilić – Novi dokazi otkrivaju užasnu istinu!

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, nakon čega su …