PORODILA se SRPSKA pevačica u 52. GODINI: Nakon nekoliko neuspelih vantelesnih oplodnji, na svet donela DEVOJČICU – dala joj IME sa posebnim značenjem

Na njena vrata je končano zakucala sreća. Pevačica je žarko želela da postane roditelj, a sada su ove njene molitve uslišene.

Pevačica Sanja Maletić (52) se porodila i na svet je donela devojčicu. Ona se godinama borila za potomstvo, a sada joj se ispunila najveća životna želja i dobila je ćerku.

Ponosni roditelji su odlučili da naslednici daju ime Vanja, a nosiće očevo prezime-Stefanović. Kako domaći mediji prenose, mama se oseća odlično, a beba je po rođenju dobila najviše ocene.

Ime Vanja ima duboko značenje “ona koja je poslana od boga”, “žena koja je božja snaga i milost” kao i “ona koju poštuju i vole”.

Kako prenosi “Kurir”, zbog dugotrajne borbe za potomstvo, ona tokom trudnoće nije želela da previše priča o tome, a ovo je bio i razlog njenog povlačenja iz javnosti u poslednjih godinu dana.

Sanja Maletić o vantelesnoj oplodnji
Pevačica je više puta prolazila kroz proces vantelesne oplodnje i javno je govorila o ovoj temi.

– Dokle god dišem, dokle god postoji bilo kakva šansa od Boga i prirode ja sam tu i odustati neću. Suprug i ja smo pokušavali više puta, nije uspelo. U današnje vreme brzo se živi, čovek nema vremena da se isplače i odboluje kada dođe kući iz bolnice nego odmah mora da ide dalje i završava druge stvari, druge obaveze – počinje pevačica i otkriva šta joj najteže pada.

Sanja Maletić je istakla da je zbog obaveza i posla dobila bolest štitne žlezde, tačnije Hašimoto.

– Dobila sam bolest štitne žlezde, a uz to i gratis Hašimoto koja je popričično teška autistična bolest. Gospodin Japanac i ja pričamo. Kada imam obaveza, onda se ujutru dogovorimo o svemu. Bitno je da psihološki sebe namestiš i diriguješ ti, odnosno opet sam ja gospodar. Koliko god to bila teška bolest, ima nade. Postoji jedan lep tekst “Ja se zovem Hašimoto” i možete da vidite sa čime se sve susreću ljudi iz vaše okoline. Kad to budete pročitali svi ćete znati kako da se ophodite prema ljudima.

Hašimoto tireoiditis je stanje u kom dolazi do smanjenog nivoa proizvodnje hormona T3 i T4 štitne žlezde. Usled smanjenja imunog sistema dolazi do upale štitne žlezde jer tako smanjeni nivo imunog sistema razvija antitela koja napadaju ćelije štitne žlezde.

Hašimoto ukratko podrazumeva uvećanje štitne žlezde sa njenom smanjenom funkcijom.

Obe faze Hašimoto tireoiditisa, dakle i hipertireoza i hipotireoza, mogu biti indikacija za spontani pobačaj i niz negativnih uticaja na fetus kao što su prevremeni porođaji, abrupcije posteljice i hipertenzija. Karakteristično je da do spontanih pobačaja dolazi u prvom trimestru trudnoće.

– Problem je što ne možeš da objašnjavaš ljudima potanko. Ali, kad dođeš na primer na emisiju da ispoštuješ, a prethodni dan si imao neuspeh u bolnici, teško je smejati se, a iza sebe imaš neuspelu borbu. Problem je što nemaš vremena da preboliš i ožališ. Sve u svemu, cilj te drži pozitivnim. To je najlepši mogući cilj koji čovek može sebi da postavi. Moraš da budeš dobar, nasmejan, smiren, nežan i tih. Ti onda ideš, ne razmišljaš o stvarima koji su na margini i samo gaziš – rekla je ranije Sanja Maletić za “Grand online”.

Foto: Youtube printscreen/Grand Koktel Tv Grand
Izvor: Srbijadanas.rs

Check Also

NASLEDIO KUĆU OD PREMINULOG UJAKA Umalo ga strefio infarkt kada je video šta je iza nameštaja

Bilo ga je svugde po kući i toliko je dobro sakriveno da ga ni ja …