OVU POZNATU DAMU U STVARNOM ŽIVOTU VOLI BOBA IZ ŽIKINE DINASTIJE: Iznenadićete se da ste je ustvari znali od ranije (FOTO)

Malo ko zna za ovu informaciju

Glumačku karijeru Vladimira Petrovića, iako se više ne bavi glumom, obeležila je uloga Bobe u kultnom filmu “Lude godine” iz sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka.

U čuvenom serijalu “Žikina dinastija” prikazana je Bobina neizmerna ljubav prema Mariji, te su svima Vladimir Petrović i pokojna Rialda Kadrić ostali u sećanju zaljubljenog srećnog para, ali u realnom životu njegova supruga je Jasminka Petrović, najtiražniji pisac za decu i mlade.

Jasminka je rođena 1960. godine u Beogradu. Studirala je španski jezik i književnost, a bavila se marketingom i novinarstvom.

Bila je urednik dečje emisije na radiju, pisala je za mnoge časopise i učestvovala je u različitim programima koji podstiču dečju maštu i stvaralaštvo. Napisala je jedanaest knjiga za decu koje su prevedene na mnoge strane jezike, a dobila je i više nagrada.

Film “Leto kad sam naučila da letim” nastao je upravo po njenom istoimenom romanu. Knjiga je doživela osam izdanja, a kad je prvi put objavljena bila je proglašena za jednu od sto najboljih knjiga za decu na svetu.

– Provodim često leta na Hvaru, gde sam upoznala mnogu decu i shvatila da ih zanima puno neobičnih tema, uglavnom o odrastanju. Ipak, ovo nije autobiografski roman – otkrila je nagrađivana spisateljica za decu i tinejdžere.

Vladimir i Jasminka imaju dvoje dece, Igora i Anu.

Izvor: espreso.co.rs

Check Also

Pričalo se da Filip nije bio jedini Živojinović kog je volela: Evo s kojim Breninin sinom se Prija viđala pre braka

Život Aleksandre Prijović već duže vreme je u žiži interesovanja Godine 2013. domaći mediji brujali …