OVO SE DESILO SAMO DVE NEDELJE PRE NEGO ŠTO ĆE POČINITI DELO: Detalji tragrdije u Novom Sadu gde je momak lišio života bivšu devojku pa sebe

Devojka je prijavila nasilnika 25. aprila ove godine, a njemu su ubrzo izrečene hitne mere zabrane prilaska, kao i udaljavanje iz stana

Nasilnik V. R. (34) je u sredu ubio svoju bivšu partnerku I.R. (27), a zatim i sebe. Kako je potvrđeno “Blicu” u tužilaštvu, devojka je prijavila svog partnera za nasilje pre samo dve nedelje, kada su mu izrečene hitne mere zabrane prilaska!

Kako saznajemo, devojka je prijavila nasilnika 25. aprila ove godine, a njemu su ubrzo izrečene hitne mere zabrane prilaska, kao i udaljavanje iz stana.

– O navedenoj prijavi, ovo tužilaštvo je od strane PU Novi Sad izvešteno istog dana, te je povodom tog događaja od strane nadležne PU Novi Sad izvršena procena rizika i procenjeno je da rizik od neposredne opasnosti od nasilja u porodici postoji, te su licu V. R. izrečene hitne mere u vidu zabrane da kontaktira i prilazi žrtvi nasilja I. R., odnosno da se privremeno udalji iz stana u kom boravi, u trajanju od 48 časova, shodno odredbama Zakona o sprečavanju nasilja u porodici – saopštilo je Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu za “Blic”.

Predmetna procena rizika dostavljena je ovom tužilaštvu 25. aprila, sa propratnom dokumentacijom, te je ovo tužilaštvo istog dana iniciralo i od Osnovnog suda u Novom Sadu donošenje rešenja kojim je usvojen predlog ovog tužilaštva da se licu V. R. produže navedene hitne mere koje su mu izrečene na period od 30 dana – saopštilo je Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu.

Podsetimo, mladić je u sredu u popodnevnim časovima uleteo u kozmetički salon i upucao devojku, pa potom pucao sebi u glavu. Žrtva je bila vlasnica salona.

Devojka I. R. (27) je preminula na licu mesta.

Posle toga, on je pucao sebi u glavi, i preminuo je od zadobijenih povreda u Kliničkom centru Vojvodine.
V. R. je bio član Srpskog četničkog pokreta, blizak SNP 1389. Policija mu je oduzela 6 pušaka nakon što ga je devojka prijavila za nasilje. On je radio u jednoj prodavnici oružja.

Pištolj kojim je izvršio ubistvo i samoubistvo bilo je u nelegalnom posedu, dok je oružje koje je bilo oduzeto bilo u legalnom posedu. Meru je policija izdala i oduzela oružje kao preventivnu meru da ne bi došlo do zločina.

Ove godine je u Srbiji ubijeno 17 žena, za nešto više od četiri meseca.

Izvor: alo.rs

Check Also

ŠOKANTNI DETALJI: Dvostruko hapšenje u slučaju Danke Ilić – Novi dokazi otkrivaju užasnu istinu!

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, nakon čega su …