OVO JE CELA SRBIJA ČEKALA: Piksi se oglasio povodom otkaza sa mesta selektora

Fudbaleri Srbije stigli su u svoju zemlju nakon neuspeha na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, a glavna tema u domaćoj javnosti je smena selektora Dragana Stojkovića Piksija.

Odmah po sletanju na aerodrom Nikola Tesla, novinari su Piksija upitali o otkazu, a on je odgovorio:

-Ne znam, sad sam sleteo. Ne treba od toga praviti senzaciju. Savez nije moja dedovina – naveo je Piksi.

Na pitanje da li misli da je ostavka moralni čin kratko je odgovorio:

-Sledeće pitanje.

Istakao je ipak da oseća krivicu:

-Ja sam najorgovorniji, ja donosim odluke. Sve što sam uradio, uradio sam najbolje po tim. Od treninga, do analize utakmica, svega što je u opisu posla. Samo se smirite. Nisam ja rijaliti, ne treba senzacije praviti.

Potom se Piksi raspričao o tome da li bi voleo da ostane selektor.

– Videćemo. Ja volim svoju zemlju, ali verujte, ne držim se ko pijan plota. Ja ne živim od ovoga… Volim da radim za svoju zemlju, volim da pomažem… Setite se kad sam došao… Zvali su me kad su bili problemi, pa sam ih ja rešio, bez ispaljenog metka, korak po korak… Sve što smo obećali to smo i uradili. Razumem frustracije, razumem nezadovoljstvo. Ako je neko nezadovoljan, ja sam… Prvo, ja nezadovoljstvo i frustraciju ne smem da izražavam, kako se ja osećam u duši, to je moja stvar… To nikog ne treba da interesuje. Bože moj, ovo je fudbal, ovo je sport. Ne postoji tragedija, to zapamtite, u sportu ne postoji tragedija, niti fijaska, niti debakli. . Debakli su kad te neko dobije 7:0, kad ti pijančiš po Augzburgu i Minhenu, kad se tučeš na treningu… To su stvari gde treba da gledamo gde gori. Niko to nije radio, ja sam ponosan na momke zbog toga – rekao je Stojković.

Izvor: Srbijadanas.rs

Check Also

AUTOMOBILI POD VODOM U OVOM DELU SRBIJE: Slike užasnog nevremena koje potopilo ceo GRAD (FOTO)

Kako javlja meteorolog, kišovito će biti do kraja dana Nakon dve nedelje paklenih vrućina Srbiju …