Otkriveno, Marku Miljkoviću preti ZATVOR: Evo na koliko godina može da bude osuđen

Skandal se dogodio sinoć u Beogradu, a jedna stvar sada može biti presudna.

Policija na Novom Beogradu je sinoć, 13. maja, uhapsila Marka Miljkovića, a po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva određeno mu je zadržavanje do 48 sati, piše Telegraf.rs.

Miljković će u pritvoru provesti 48 sati, tokom kojih će biti saslušan od strane javnog tužioca.

Kako su pisali mediji, Marko je prvo došao u sukob sa komšijom, da bi zatim vređao, pretio i čak navodno pokušao da udari jednog policajca.

– Po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju M.M. (rodjen 1983. godine) zbog krivičnog dela Ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti iz člana 23. Zakona o javnom redu i miru. Okrivljeni je, pod dejstvom alkohola, prvo narušavao javni red i mir u zgradi u kojoj stanuje na Bežanijskoj kosi, nakon čega je u prostorijama PS Novi Beograd okrivljeni pretio policijskim službenicima i vredjao ih, oglušavajući se o njihove naredbe, nakon čega je pokušao fizički da nasrne na policijskog službenika. Okrivljenog će javni tužilac saslušati dana 15.05.2024. godine- kažu iz Trećeg osnovnog javnog tužilaštva.

Kako saznaje domaći portal, radi se o potencijalnoj kazni od 6 meseci do dve godine zatvora, piše Telegraf, a u pitanju je krivično delo “Ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti”.

– Da se to nije desilo ne bi se ni razmišljalo o zatvoru, jer je remećenje javnog reda i mira prekršaj, nije krivično delo, i on će za to sigurno dobiti određenu novčanu kaznu. Međutim, napad na službeno lice je nešto sasvim drugo i ima razloga da bude zabrinut – kaže izvor Telegrafa.

Olakšavajuća okolnost može biti ta da Marko ranije nije osuđivan.

– Ukoliko nije ranije osuđivan izvesno je da će izbeći kaznu zatvora, ali to je sve do sudije, ništa nije sigurno – dodaje sagovornik.

Foto: Youtube printscreen/Kurir
Izvor: Telegraf.rs/Srbijadanas.rs

Check Also

“Na trenutak nam je ZASTAO DAH” Trojica planinara tokom potrage za Milanom iz Niša naišli na MISTERIOZNE TRAGOVE – Otkrili šta su zatekli u NEPRISTUPAČNOM delu planine

Potraga za Milanom Đorđevićem (41) iz Niša traje i dalje na Suvoj planini, u delu …