ONDA MI JE DANE POSLAO PORUKU “IDI KUĆI”…NEMA VIŠE NAŠE ADRIANE! Majka jedne od žrtava Koste Kecmanovića ispričala na koji način je saznala za smrt ćerke! (VIDEO)

Među žrtvama Koste Kecmanovića bila je i devojčica Adriana Dukić, a njeni roditelji godinu dana nakon tragedije u “Ribnikaru” govorili su o kobnom danu u kom je njihovu ćerku života lišio dečak-ubica.

Kosta Kecmanović, učenik OŠ ”Vladislav Ribnikar”, 3. maja usmrtio je osam učenika i radnika obezbeđenja škole, dok je jedna teško ranjena devojčica preminula 12 dana kasnije. On je tog jutra s namerom da izvrši masakr zakasnio u školu i čas istorije, a onda sa dva očeva pištolja i punim rancem molotovljevih koktela ušao na ulazna vrata škole i zapucao.

Usmrtio je najpre čuvara, dve devojčice koje su dežurale i jednu koja je bila u hodniku, a onda ušao u kabinet za istoriju gde je njegovo odeljenje imalo čas i ispalio rafal.

Roditelji nastradale devojčice Adriane Dukić su govorili o tome kako su saznali za smrt svoje ćerke.

– U međuvremenu su nam javili da, osobe koje nisu našle svoju decu, se jave MUP-u, onda mi je Dane rekao “Idem ja u policiju, a ti čekaj ispred škole” – rekla je majka ubijene devojčice.

@qepoassociation A gripping documentary moment from RTS – Adriana's parents recount the harrowing journey from learning about the shooting at their child's school to the gut-wrenching revelation from authorities that their beloved Adriana was among the casualties. This raw testimony sheds light on the unimaginable anguish faced by families torn apart by senseless violence. All copyrights belong to RTS. #vladislavribnikar #serbiaschoolincident #andrijacikic #qepoassociation #angelinaacimovic #maraandjelkovic #kostakecamanovic #kostaisguilty #030523 #stopgunviolence #emakobiljski #katarinamartinovic #030523🕊️ #fakeall #fakesituation #anabozovic ♬ son original – Sabersong.g♪

Biljana Dukić je naglasila da je do poslednjeg trenutka imala nadu da je Adriana živa i da će se pojaviti odnekud.

– Dane mi je poslao poruku “Idi kući”. Ta poruka je za mene značila u tom trenutku da je možda dete bilo teško povređeno pa nije hteo da mi javi, imala sam neku nadu da je još uvek živa – kaže ona.

Naglasila je da je za smrt ćerke saznala tako što joj je suprug javio odmah po izlasku iz policije.

– Ja sam krenula kući, Dane kako je izašao iz policije odmah me je pozvao i javio “Nema više naše Adriane” – tako sam saznala! – zaključuje Biljana Dukić.

U krvavom piru Koste Kecmanovića, nedužne živote su izgubili Dragan Vlahović, čuvar škole, Mara Anđelković, Andrija Čikić, Ana Božović, Adriana Dukić, Katarina Martinović, Bojana Asović, Angelina Aćimović, Ema Kobiljski i Sofija Negić.

Foto: Privatna arhiva, Printscreen, ST/Vladimir Lukić
Izvor: Republika.rs

Check Also

“Na trenutak nam je ZASTAO DAH” Trojica planinara tokom potrage za Milanom iz Niša naišli na MISTERIOZNE TRAGOVE – Otkrili šta su zatekli u NEPRISTUPAČNOM delu planine

Potraga za Milanom Đorđevićem (41) iz Niša traje i dalje na Suvoj planini, u delu …