NAŠI STARI OVE STVARI NIKAD NISU DRŽALI U KUĆI: Veruje se da privlače SIROMAŠTVO i teraju NOVAC

Naši preci su čvrsto verovali da ovih 7 stvari donose siromaštvo i nesreću u kuću

Sigurno ste čuli za izreku „čista kuća – čista glava“ koja upućuje na to da je potrebo iz doma izbaciti sve ono što prema verovanjima privlači nesreću i siromaštvo i teraju novac.

Naši preci su čvrsto verovali da ovih 7 stvari donose siromaštvo i nesreću u kuću.

Polomljeno staklo

To može biti napuknut prozor, razbijeno ogledalo, okrznuta šoljica za kafu, itd. Razbijeno staklo je simbol razbijene zaštite. To znači da je ugrožena sigurnost kuće, kako su verovali naši stari.

To uključuje staru odeću i obuću, stare časopise – sve što pravi nered u vašoj kući. Ako ne želite da bacite stare stvari, barem ih donirajte – tako ćete pomoći onima kojima je odeća potrebna.

Suvo ili plastično cveće

Ovo cveće je simbol umiruće energije. Ista kategorija uključuje plišane životinje, sušene leptire ili bube, životinjske rogove i ptičje perje.

Smeće iz vreća ili džepova

To uključuje omote od čokolade, osušene i prljave maramice, razne komade papira itd.

Satovi koji staju

Nemojte bacati ove satove, već ih popravite što je pre moguće.

Slomljene stvari

Jedna čarapa, jedan reket, jedna papuča i svi oni predmeti koji su „izgubili“ par. Takvi predmeti nisu korisni, oni samo ometaju razvoj domaćinstva i kuće.

Istrošena metla

Metla je simbol prosperiteta u mnogim tradicijama, stoga pazite i održavajte metlu celom i upotrebljivom. Odmah bacite sve te stare metle.

Plus savet: Ako imate potkovicu u kući, a ne znate kako da je okačite na zid, preporučuje se je da je postavite tako da formira izgled posude. Ako ja okrenete nadole, sva vaša sreća će „iscuriti“ iz kuće.

Izvor: krstarica.com

Check Also

ŠOKANTNI DETALJI: Dvostruko hapšenje u slučaju Danke Ilić – Novi dokazi otkrivaju užasnu istinu!

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, nakon čega su …