NA RAČUN JOJ LEGLO 10 MLIONA: Pomislila da se usrećila a onda PREOKRET otkrila GORKU ISTINU

Iako su svi čuli horor priče koje uključuju kripto prevare, ova isplata je bila potpuna suprotnost

Na početku je sve delovalo sjajno, ali se onda bajka pretvorila u noćnu moru.

Stanovnica Melburna Thevamanogari Manivel doživela je verovatno najveće iznenađenje u svom životu kada se 10.474.143 dolara pojavilo na njenom bankovnom računu, sa platforme Cripto.com. čekala je 100 dolara. Uprkos onome što je izgledalo kao poklon od nigerijskog princa, ili menadžera INA-e, bila je to ogromna greška u isplati trgovačke platforme sa sedištem u Singapuru. Tokom revizije sedam meseci kasnije, Cripto.com je otkrio svoju grešku i pokrenuo pravni postupak da povrati svoj novac, navodi news.com.au.

Manivel i članovi njene porodice već su potrošili mnogo novca. Gospođa Manivel dala je novac još šestorici ljudi, uključujući članove porodice kao što su njena ćerka i sestra. Kripto platforma, koja sponzoriše AFL u iznosu od 25 miliona dolara godišnje, tražila je posledice za sedam prijatelja. Cripto.com je dobio slučaj i sud je naložio da se sav novac vrati, plus dodatnih 10 odsto kamate, povrh sudskih troškova.

Međutim, prema The Australian-u, optuženi se usprotivio tražeći dokaze da su sredstva isplaćena „greškom“. Cripto.com je uspeo da zamrzne račune gospođe Manivel u februaru, međutim, do tada je većina novca već otišla na druge račune. Njena sestra Tilagavati Gangadori kupila je kuću u Melburnu vrednu 1,35 miliona dolara samo dve nedelje nakon što je imovina suspendovana. Ta četvorosobna kuća moraće da se proda po nalogu sudije.

Sudija Džejms Eliot je rekao: „Utvrđeno je da je imovina Craigieburna stečena putem sredstava koja se mogu pratiti do pogrešne isplate i nikada ne bi bila Gangadorina da nije nezakonito plaćanje. Tako se Gangadori nepravedno obogatio dobijanjem kupoprodajne cene imanja Kregiberna od nepravedne isplate…” Sud je naložio plaćanje kamate povrh dospele. Komonvelt banka je takođe imenovana kao optuženi u ovom slučaju, međutim, protiv banke nije izdata ‘stvarna konačna olakšica’. Gangadori nije bio zastupan na sudu, pa se presuda i dalje može pobijati. U drugim predmetima koji se odnose na transferisana sredstva izdati su i drugi nalozi, ali se trenutno nalaze pred sudovima i ne mogu da se obelodanjuju.

Izvor: espreso.co.rs

Check Also

OVO SE NIKADA DO SAD NIJE DESILO: Prestonici preti jak udar TORNADA – Građanima NAREĐENO da ne izlaze napolje

Stanovnici Moskve zamoljeni su da se danas uzdrže od izlaska napolje po lošem vremenu zbog …