KOMPJUTER KOSTE OTKRIO JEZIVE STVARI: Istražitelji u ŠOKU ovo su NOVI detalji ISTRAGE

Maloletni ubica sa Vračara nakon masakra nije pokazao ni trunku kajanja.

Dečak (13) koji je u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu napravio masakr, kakav naša zemlja ne pamti, gotovo svakodnevno je pomoću gugla pretraživao najmasovnije ubice širom sveta.

Bio je oduševljen i El Čapom. Učenik 7. razreda 3. maja ubio je osam učenika, čuvara i ranio još sedam osoba.

– Ostali smo u čudu kada smo došli do saznanja da mu je svakodnevna pretraga bila o tome ko su najmasovnije ubice širom sveta. Kako su ubijali, šta su koristili, ko su im bile žrtve…Često je pretraživao i El Čapa tražeći nove informacije o njemu – kaže izvor blizak istrazi.

Jedna devojčica u teškom stanju
Ministarka zdravlja Danica Grujičić kaže da je devojčica koja je ranjena u glavu i dalje u “veoma teškom stanju” dok je dečak koji ima tešku povredu kičme “potpuno budan”.

– Jedan bubreg mu je nažalost morao biti izvađen, a ima i znake popuštanja drugog bubrega. Druga dva momka su još u šok-sobi jer imaju drenaže u grudnoj duplji. Devojčici sa povredom glave sledi operacija levog oka i verovatno vađenje metka – rekla je Grujičić.

Dečak nakon masakra nije pokazao ni trunku kajanja. Bio je hladan. Te srede 3. maja u školu je došao sa dva očeva pištolja i 4 Molotovljeva koktela. Prvo je upucao čuvara, pa tri devojčice u holu, zatim ušao u učionicu i ubio pet vršnjaka, ranio nastavnicu istorije i šest đaka.

Dečak mesec dana planirao zločin
Kako nezvanično saznajemo, dečak je gledao filmove i serije koji prikazuju patnju porodica ubijenih. Na njegovom stolu policija je našla i dve ceduljice. Na jednoj je bila mapa kretanja kroz školu, a na drugoj imena 16 dece. Na spisku za likvidaciju bilo je dece koje dečak nije poznavao. Sumnja se da je želeo njihovu smrt jer su u nečemu bili bolji od njega.

O tome da nije krivično odgovoran on je saznao istraživajući Krivični zakon Srbije.

Smešten na psihijatriju

Ministarka za brigu o porodici Darija Kisić rekla je da učenik sedmog razreda koji je počinio masakr u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” neće izaći sa pshijatrije. Ona je objasnila da se dečak nalazi u delu dečje psihijatrije i da ne može da se desi da bude pušten.

Nezvanično, nakon masakra iskočio je kroz prozor i pozvao policiju. U školu je ušao u 8.40 sati, a javio se policiji dva minuta kasnije. U žrtve je ispalio 57 hitaca iz CZ99. Nakon zločina uhapšen je i njegov otac Određen mu je pritvor. Nezvanično, otac je rekao da mu je oružje bilo u sefu pod šifrom i da ne zna kako je dečak došao do nje.

Policija je iz stana u kom su živeli uzela još 5 pušaka, komjutere i dečakove stvari na veštačenje.

Veštinu u pucanju on je stekao u streljani u koju je odlazio zajedno sa svojim ocem. Istraga se vodi i protiv vlasnika ovog objekta.

Izvor: srbijadanas.rs

Check Also

“Na trenutak nam je ZASTAO DAH” Trojica planinara tokom potrage za Milanom iz Niša naišli na MISTERIOZNE TRAGOVE – Otkrili šta su zatekli u NEPRISTUPAČNOM delu planine

Potraga za Milanom Đorđevićem (41) iz Niša traje i dalje na Suvoj planini, u delu …