KADA JE KOSTA OVO SHVATIO KRENUO JE… Dečak koji je u Beogradu počinio teško krivično delo pre zločina IZUČAVAO OVO

Dečak (13) osumnjičen je da je 3. maja ubio osmoro učenika i radnika obezbeđenja u osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru u Beogradu, a tokom krvavog pira ranio je još šestoro drugova i nastavnicu istorije, pretraživao je na internetu sve o Krivičnom zakoniku Srbije, saznaje Kurir.

Kurir je ranije objavio i dečakov iskaz u kom on navodi “a se nimalo ne kaje, a detaljno je objasnio i svoj plan kako je proračunao da neće krivično odgovarati.

Naime, policija je zaplenila dečakov telefon, kao i kompjutere, a sav materijal je poslat na veštačenje.

– On je danima na guglu istraživao Krivični zakonik, odnosno koja je starosna granica za odlazak u zatvor u našoj zemlji. Zbog toga je, kako se sumnja, svesno izabrao baš ovaj trenutak za napad, jer je shvatio da deca do 14 godina ne idu u zatvor i nisu krivično odgovorna. Praktično je požurio da do svog 14. rođendana, koji je u julu, počini zločin kako ne bi mogao da bude krivično gonjen – objašnjava nam izvor i napominje da je dečak smešten na jednu psihijatrijsku kliniku.

Takođe, ovaj dečak je pored “pucačkih” video-igrica i odlaska u streljanu, navodno trenirao i airsoft, koji je vojno-taktička simulacija. Kako nam kažu izvori, na treninge ga je dovodio otac i zajedno su simulirali pucanje iz replika pušaka. Pored ovih hobija, obožavao je da gleda i krimi-serije i horor filmove.

– Stalno je gledao američku seriju “Zločinački umovi”, u kojoj tim agenata vredno radi na otkrivanju ubice, koji je “na brilijantan način” isplanirao, a zatim i počinio zločin – kaže izvor.

Da je uživao u horor filmovima, govori to što je na Fejsu okačio sliku svog lika u ljubičastoj boji, sa krstovima preko očiju i zašivenim ustima. Ova fotografija je napravljena po motivima horor filma “Pročišćenje”, kažu nam izvori.

– Tematika je bazirana na tome da u jednom gradu u Americi svi građani izađu na ulice i imaju rok od 12 sati da ubijaju koga god žele, koliko god ljudi žele i da ne mogu da odgovaraju za to delo – navodi sagovornik.

Izvor: kurir.rs

Check Also

“Na trenutak nam je ZASTAO DAH” Trojica planinara tokom potrage za Milanom iz Niša naišli na MISTERIOZNE TRAGOVE – Otkrili šta su zatekli u NEPRISTUPAČNOM delu planine

Potraga za Milanom Đorđevićem (41) iz Niša traje i dalje na Suvoj planini, u delu …