“Ja sam Crnogorac, Bošnjak i Vojvođanin” – objava Veljka Ražnatovića iznenadila mnoge: O ovome će se tek pričati

Poznati bokser i sin Svetlane Cece Ražnatović svojom objavom iznenadio mnoge.

Veljko Ražnatović, bokser i sin Cec Ražnatović, poznat je kao rodoljub, te povremeno na društvenim mrežama deli patriotski sadržaj i rečenice koje ga inspirišu.

Tako je bilo i ovog puta kada je podelio rečenicu Marka Miljanova, čuvenog devetnaestovekovnog vojvode i književnika koji je široj javnosti poznat po svom delu “Primjeri čojstva i junaštva”. Ova zbirka anegdota nisu moralisanje, niti kakvo apstraktno ili teorijsko razvijanje bilo kakvih etičkih načela, već jedan strog odabir postupaka i trenutaka iz bliže i dalje narodne prošlosti kroz koje se ispoljila duhovna i moralna snaga naroda u teškim okolnostima i nasuprot njima, i nasuprot narodnim manama i slabostima, koje takođe nisu prećutane.

Miljanova rečenica, koju je Ražnatović podelio, govori o podelama među našim narodom, uz objašnjenje zašto to nije dobro, kao i da nikuda ne vodi. Miljanov je i sam postao “žrtva” ovakvih podela, te mu neki danas i posle više od sto gdoina spore srpski nacionalni identitt.

– Dijele se Srbi na komade. Jedan kaže: Ja sam Crnogorac! Drugi Bokelj ili Ercegovac. Treći opet da je Bošnjak kaže, Dalmatinac ili Vojvođanin, Srbijanac ili Staro-Srbin. Svi smo đeca jedne iste majke! – glasi rečenica Marka Miljanova koju je Veljko Ražnatović podelio na svom Instagram nalogu.

Foto: Ata ImagesBane T. Stojanovic, Instagram printscreen/ac3isb4ck
Izvor: Srbijadanas.rs

Check Also

Pričalo se da Filip nije bio jedini Živojinović kog je volela: Evo s kojim Breninin sinom se Prija viđala pre braka

Život Aleksandre Prijović već duže vreme je u žiži interesovanja Godine 2013. domaći mediji brujali …