ISTINA ISPLIVALA NA VIDELO: Ove podatke o POREKLU Milomira Marića NISTE ZNALI

Ima višedecenijsku karijeru

Milomir Marić srpski je novinar, publicista i glavni urednik televizije Hepi.

U rodnom mestu je završio osnovnu i srednju školu, a potom studije novinarstva na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu.

Živi u Beogradu sa nevenčanom suprugom, književnicom Vesnom Radusinović.

Milomir Marić je svoju karijeru započeo u časopisu Duga tokom 1970-ih godina.

Prvi je uradio intervju sa Antom Topićem Mimarom.

Radio je kao glavni urednik novina: Duga, Intervju, Profil i Dama. Od 9. oktobra 2001. godine postao je glavni i odgovorni urednik televizije B i tu funkciju je obavljao do 19. marta 2004. godine. Član je Udruženja evropskih novinara Srbije.

Na televiziji Hepi je počeo da radi 2008. godine. Danas radi kao glavni urednik iste. Autor je i voditelj emisija Ćirilica i Goli život. Bio je i voditelj rijaliti-šoua Parovi u trećoj i četvrtoj sezoni. Trenutno vodi Dobro jutro Srbijo sa Krunom Unom Mitrović.

Pojavio se u trećoj epizodi dokumentarne serije SFRJ za početnike, 2012. godine.

Marić je scenarista i režiser dokumentarno igrane serije Lepi i mrtvi iz 2012. godine. U seriji od 15 epizoda je prikazana sudbina Beograđana Stevice Markovića i Miška Miloševića, koji su krenuli da osvoje Zapad, a završili tragično. U seriji po prvi put svi njihovi prijatelji govore šta im se dogodilo i ko ih je likvidirao.

Milomir Marić je rođen 7. januara 1956. godine u Gornjem Milanovcu.

Izvor: espreso.co.rs

Check Also

“MIROLJUB JE GURAO RUKU U DEKOLTE, NIJE SE BUNILA!” Zorica Brunclik šokirala izjavom o Bekuti: Kad sam videla, SRAM TE BRE BILO!

Nedavno se na mrežama pojavio snimak kako Zorica Brunclik kiti novcem koleginicu Anu Bekutu dok …