I KAMEN BI ZAPLAKAO! Otac ostavio dete (3) godine u kolima po vrućini, dete preminulo – Tek posle 4 sata shvatio šta je napravio

Shvatio je da je njegova ćerka i dalje u vozilu tek kada ga je žena pozvala posle četiri sata da bi videla kako su

Šarlot Džons je tog dana bila bolesna kada ju je otac Skot odvezao u školu zajedno sa njenom sestrom. Međutim, kada se vratio kući sa Šarlot na zadnjem sedištu, zaboravio je da je nije ostavio u školi tog jutra.

Otac je potom počeo da radi iz kućne kancelarije, dok je temperatura napolju bila oko 36 stepeni. Shvatio je da je njegova ćerka i dalje u vozilu tek kada ga je žena pozvala posle četiri sata da proveri kako su.

Nažalost, tada je već bilo kasno za devojčicu.

Mama Anđela se priseća trenutka kada je njen muž shvatio svoju grešku.

“Odjednom sam čula paniku u njegovom glasu. Pomislila sam da je ušao u bazen ili nešto slično, ali onda mi je rekao da misli da je nije izvadio iz auta”, rekla je Anđela Džons za medije.

Skot je odmah istrčao ispred kuće i pozvao pomoć, ali devojčica je preminula u vrelim kolima.

Stručnjaci stalno upozoravaju na opasnost ostavljanja dece u vozilima tokom visokih temperatura.

Dženet Fenel, osnivač Kids and Car Safety, organizacije koja prikuplja podatke o smrti dece u vrelim automobilima, navodi da se oko 55% ovih tragedija dešava jer su deca nesvesno ostavljena u vozilima.

Organizacija je zabeležila najmanje 1.083 smrtna slučaja u vrelim automobilima od 1990. do 2023. godine, sa 29 smrtnih slučajeva prošle godine i 36 u 2022. godini. Letnji meseci su posebno rizični za ovakve incidente.

Foto: Shutterstock
Izvor: Srbijadanas.rs

Check Also

Potvrđena SMRT poznatog PEVAČA – bio je blizak prijatelj predsednika

Za njim su ostali brojni hitovi, ali i memoarska knjiga koju je napisao o prijateljstvu …