DEVOJKA U KOMI SE ČUDOM OPORAVILA: Lekari krenuli da ISKLJUČE aparate a ONA JE U TOM TRENUTKU…

Jedna devojka iz Engleske iznenadila je sve kada je mrdnula prstom u trenucima kada su lekari krenuli da je isključe sa aparata za održavanje u životu.

Svi su mislili da se Sem Heming (22) iz Hirfordšira nikada neće oporaviti. Ona je zadobila teške povrede mozga u saobraćajnoj nesreći u julu, prenosi “Daily mail”.

Njen dečko ju je vozio kući kada je došlo do udesa u kom se njihovo vozilo prevrnulo.On je zadobio manje povrede, ali je Sem bila u teškom stanju.

Nakon šest sati operisanja lekari su joj izazvali veštačku komu. Međutim, ona se 19 dana nije budila iz nje.Lekari su rekli da je njen mozak mrtav i da nema šanse da se oporavi.

Roditeljima je rečeno da se spreme za najgore i da bi bilo najbolje da je isključe sa aparata.

– Skupili smo se da se oprostimo od nje. Isključili su mašinu a ja sam vrisnula. Nije mogla da diše sama. Zatim su ponovo uključili mašinu i narednih nekoliko dana su to ponovili još dva puta. Oni uglavnom daju pacijentima tri šanse da vide da li će moći da dišu bez aparata pre nego što ih puste da umru. Pre nego što su krenuli da je isključe poslednji put, njen prst na stopalu se pomerio – rekla je njena majka Kerol.

Iako aparati nisu pokazivali nikakvu moždanu aktivnost, lekari su njen prst slučajno dodirnuli hladnom maramicom, zbog čega se pomerio.

Sem je reagovala na toplotu što znači da su neke moždane funkcije ostale sačuvane i da joj mozak nije mrtav.

– To je neverovatno. Bukvalno se vratila iz mrtvih. Da nije mrdnula prstom danas ne bi bila sa nama. Doktori su bili u šoku – rekla je ona.

Njoj je zatim urađena traheotomija i ubrzo je mogla da diše sama.Samo osam nedelja kasnije, Sem se oporavila toliko da su je lekari pustili kući.Zahvaljujući neoštećenom delu mozga Sem je naučila da ponovo hoda i govori.Kako kaže njena majka, taj proces je spor i naporan, ali veruje u njen potpun oporavak.

– Ne sećam se nesreće, ali se sećam da sam išla kući tada. Sećam se da sam diplomirala i to je za mene stvarnost. Kada vidim slike na kojima sam u komi to mi se sve čini nerealnim, a činjenica da me je prst spasao je neverovatna – rekla je ona.

Sem kaže da je veoma zahvalna lekarima i medicinskom osoblju koje se brinulo o njoj.

– Mogu da hodam kratko sama, ali koristim i pomagala kad osetim slabost. Dobro govorim i sada želim samo da se oporavim. Pre nesreće htela sam da se bavim pravom i to se nije promenilo. Još želim karijeru u pravosuđu – rekla je ona.

Izvor: 365srbija.com

Check Also

OVO SE NIKADA DO SAD NIJE DESILO: Prestonici preti jak udar TORNADA – Građanima NAREĐENO da ne izlaze napolje

Stanovnici Moskve zamoljeni su da se danas uzdrže od izlaska napolje po lošem vremenu zbog …