DEČAK U ZOO VRTU UPAO U KAVEZ SA GORILAMA: Nastala je čitava DRAMA, a OVO je ishod događaja (VIDEO)

U jednom trenutku dečak se probudio i iz sveg glasa zaplakao kad je shvatio gde se dešava i kada je iza sebe video grdosiju

Video-zapis koji ostavlja bez daha nastao je davne 1986, a evo kako danas izgleda mališan koji je čudom preživeo taj incident.

Nesreće u zoološkim vrtovima dešavaju se češće nego što ljudi misle. Tako je bio dovoljan i samo jedan trenutak nepažnje da jedan maleni dečak po imenu Levan Merit (5) iz Britanije upadne u kavez s gorilama u zoo-vrtu u Džersiju u Britaniji. Usledila je drama dok su brojni posetioci sa zidina dozivali čuvara da spasi dečaka koji je nepomično ležao na zemlji dok su se oko njega okupljale opasne životinje.

Najjeziviji je bio trenutak kada se ka mališanu ustremio vođa čopora, čuveni gorila Džambo, srebrnih leđa i izuzetno snažne građe. Težio je neverovatnih 500 kilograma. Budući da je ta vrsta životinja poznata po ekstremno zaštitničkom stavu prema sopstvenom staništu, nemoćni ljudi, među kojima je bila i dečakova majka, vrištali su s uzvišice pokušavajući da oteraju životinju. Bilo je i onih koji su mališanu ponavljali da ostane da leži, ali je on bio bez svesti i nije mogao da čuje nijedan jedini savet.

@animalrescuestations #loveanimals #loveanimals❤️🐾 #protectin #seaturtle #rescue #animal #gorilla ♬ original sound – Animal rescue stations

U video-snimku koji je nastao davne 1986. godine, a koji je sada postavljen na TikTok, vidi se maleni dečak koji nakon pada sa visokih zidina leži onesvešćen.

Međutim, na opšte iznenađenje svih, pa i čuvara zoo-vrta, životinja je prišla mališanu, a zatim ga nežno prstima gurkala po leđima, očigledno pokušavajući da otkrije da li je živ i šta se sa njim dogodilo. Budući da se mališan nije pomerao, gorila se pomerila nekoliko koraka dalje, ali je budno pratila šta se dešava, dok su ostale životnje radoznalo posmatrale celu scenu okupivši se u blizini.

U jednom trenutku dečak se probudio i iz sveg glasa zaplakao kad je shvatio gde se dešava i kada je iza sebe video grdosiju.

– Ne pomeraj se! Nemoj da plačeš, moraš da budeš miran! Lezi na zemlji i ne mrdaj! – dovikivali su mu posetioci sa zidina, dok je nesrećni dečak drhteći od straha ostao da leži.

U tom trenutku vođa čopora se pokupio i krenuo ka zatvorenom delu kaveza. Za njim su odmah pošle i ostale životinje dozvoljavajući čuvaru da uskoči u kavez i spase mališana. Gorile su akciju spasavanja gledale sa bezbedne udaljenosti i strpljivo čekale da se čuvar povuče sa njihove teritorije.

Dečak se oporavio posle nekolikom dana a gorila srebrnih leđa postala je atrakcija i ljubimac u ovom zoološkom vrtu. Šest godina kasnije je uginuo u 32. godini, a u znak sećanja na gorilu velikog srca u Zoo-vrtu mu je podignut spomenik. Crvenu vrpcu na otvaranju je presekao dečak koji je upao u kavez, a koji i danas u medijima daje intervjue o neobičnom iskustvu koje je doživeo.

– Išao sam u Džersi nekoliko puta da ga vidim i imali smo stvarno posebnu vezu. Nakon što je uginuo iz Zoo-vrta su me pozvali na komemoraciju i dobio sam plišanu igračku gorile koju imam i danas. Nikada ga neću zaboraviti, to su zaista posebne životinje – rekao je Merit koji danas ima 41 godinu, porodicu – suprugu, dva sina i ćerkicu.

izvor: espreso.co.rs

Check Also

OVO SE NIKADA DO SAD NIJE DESILO: Prestonici preti jak udar TORNADA – Građanima NAREĐENO da ne izlaze napolje

Stanovnici Moskve zamoljeni su da se danas uzdrže od izlaska napolje po lošem vremenu zbog …