DA LI JE UROŠ IZ MLADENOVCA IMAO POMAGAČA? Istraga je u toku a ON je ključan svedok

Slede saslušanja svih svedoka masakra kod Mladenovca.

Istražitelji utvrđuju da li je Mladenovčanin Uroš Blažić (21), osumnjičen da je u noći između četvrtka i petka hicima iz “kalašnjikova” ubio osam mladih ljudi, a ranio 14, imao pomagača ili saučesnika u svom krvavom pohodu.

Prema rečima našeg izvora, tužilaštvo i policija sada ispituju da li je imao bilo kakvu vrstu pomoći od drugog lica, a ukoliko se utvrdi da jeste, sledi dalji rad na utvrđivanju svih činjenica i kažnjavanju tih osoba.

Ključni svedok
Osumnjičeni mladić pucao je i ubijao ljude iz okolnih sela Dubona i Malo Orašje, koje nije ni poznavao. U. B. je priznao zločin na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu i određen mu je pritvor do 30 dana.

– Nakon devet sati potrage za Urošem Blažićem, on je uhapšen u petak ujutru na imanju rođaka u Vinjištu kod Kragujevca. Njega je tamo, pod prisilom, dovezao taksista koji je u kolima imao trudnu stranku. Ubica im je pretio ručnom bombom i zahtevao od vozača da ga odveze na lokaciju – kaže izvor i dodaje da su tog dana privedeni i rođaci Uroša Blažića na čijem se imanju krio.

Prema novim saznanjima, u istrazi će biti ispitani svi koji su čuli ili videli pucnjavu ili bili u kontaktu sa ubicom, a jedan od ključnih svedoka je upravo oteti taksista, koji je pukom srećom izbegao smrt.

– U toku pucnjave u mladenovačkim selima moglo se čuti da ubica nije bio sam, da je neko vozio automobil dok je on pucao. Međutim, za sada nije utvrđeno da je to tačno, ali istražitelji ništa ne prepuštaju slučaju. Radi se rekonstrukcija zločina, putanja kretanja… Proverava se da li je u toku pokolja osumnjičeni komunicirao sa nekim i tražio bilo kakvu vrstu pomoći – objašnjava nam izvor.

Da postoji mogućnost da je Uroš Blažić imao neku vrstu pomoći, potvrdio je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za medije.

– Taksista nam je javio gde se ubica nalazi i pomogao u hapšenju, za razliku od nekih drugih koji su znali, a nisu nam javili. Oni će naravno biti pozvani na odgovornost – rekao je Vučić dan posle masakra u Mladenovcu.

Zdravstveno stanje
Dve devojke i dalje kritično

Nekoliko ranjenih iz ove pucnjave je još uvek u kritičnom stanju.

– Dve devojke su i dalje životno ugrožene. Devojci, koja je imala povredu glave je, nažalost, stradalo levo oko, tu se zadržao metak- rekla je juče ministarka zdravlja Danica Grujičić za RTS i dodala da je kritično i devojka koja je imala višestruke povrede trbuha:

– Momak koji je imao povredu femoralnih arterija i vena na nogama, prebačen je na Kliniku za vaskularnu hirurgiju. Čovek koji je imao povredu grudnog koša i povredu kičme je stabilno za sada, ekstubiran je i svestan, ali ima paraplegiju – navodi Grujičićeva i ukazuje da je pacijent koji se nalazi u KBC “Dragiša Mišović” još na potpori, kako bi mu se održavao pritisak. Momka koji je u Zemunskoj bolnici ima ortopedske povrede koje su zbrinute, njemu sledi još operacija – navodi ministarka.

Pacijenti u smederevskoj bolnici van životne opasnosti.

Izvor: srbijadanas.rs

Check Also

“Na trenutak nam je ZASTAO DAH” Trojica planinara tokom potrage za Milanom iz Niša naišli na MISTERIOZNE TRAGOVE – Otkrili šta su zatekli u NEPRISTUPAČNOM delu planine

Potraga za Milanom Đorđevićem (41) iz Niša traje i dalje na Suvoj planini, u delu …