ČUO VELIKU BUKU U DVORIŠTU: Izašao iz kuće da vidi O ČEMU SE RADI u pčelinjaku zatekao NAJTUŽNIJI PRIZOR

Ojađen pčelar iz Šida, lopovi mu ukrali med i polomili košnice u vrednosti od 6 000 evra.

Pčelaru Dimitriju Nikoliću iz sela Morović kod Šida lopovi su ukrali med iz devet košnica, a nekoliko dana pre toga uništili su mu osam košnica i naneli veliku materijalnu štetu.

Čovek je u šoku jer mu nije jasno kako to da su se lopovi baš na njega navrzli, i to dva puta za tako kratko vreme.

– Očajan sam i ne znam više šta da radim! Namerili se lopovi na mene i moje pčele, ovo je već drugi put u roku nekoliko dana da su me poharali. Strašno je ovo i videti, košnice razvaljene na sve strane, med izvađen, ramovi i saće pokidani i uništeni! Potpuno je uništeno 17 pčelinjih društava, preživele pčele su ostale bez hrane, pa očekujem da će napadati na preostale košnice, gde su pčele vidno uznemirene – očajan je Nikolić, prisiljen da seli košnice na drugo mesto skriveno od kradljivaca.

On je, kaže, pored velike materijalne štete, bio podjednako užasnut prizorom koji je zatekao u pčelinjaku: on je, smatra ovaj čovek, bio nalik onima iz najstrašnijih horo filmova.

Sve je bilo uništeno, polomljeno i razbacano. Košnice su bile svuda, oštećene do te mere da su neupotrebljive. Meda nije bilo više nigde, a ramovi i saće potpuno pokidani i upropašteni, toliko da više nikada ne mogu da se upotrebe.

Kako kaže Nikolić, pčele su bile veoma uznemirene, pa se brine da preostale ne počnu međusobno da se napadaju. Time bi nastala još veća šteta.

O slučaju je odmah obaveštena šidska policija, koja je izašla oba puta na lice mesta i obavila uviđaj.

Procenjena materijalna šteta je oko šest hiljada evra. Nikolić se nada da će počinioci biti pronađeni i uhapšeni.

Izvor: telegraf.rs

Check Also

Snažan zemljotres potresao Crnu Goru! Podrhtavanje se osećalo na 70 kilometar udaljenosti!

Potres je registrovan 78 kilometara od Podgorice, odnosno 23 kilometra od Gacka u Bosni i …