ĆERKA SRPSKOG POLITIČARA JE BRUTALNO UB*LA DEVIZNU PENZIONERKU: Ono što je uradila posle toga je tek jezivo

Posle zločina, uzela je nakit koji je starica nosila na sebi

U junu 2019. godine u blizini Dunava, na mestu na kom meštani Krčedina i vikendaši ostavljaju smeće, prijavljeno je da se u jednom od kontejnera nalazi spaljeno telo. Bilo je to telo devizne penzionerke, za koje je utvrđeno da je u pitanju Majda Garović (80). Istraga je pokazala da ju je Jelena Špagović, ubila, a potom njeno telo zapalila.

Jelena je, naime, kobnog dana pozvala Majdu u svoj stan. One su se posvađale, a potom je Jelena porcelanskom šoljom udarila Majdu u glavu. Starica je pala u fotelju, a pošto se šolja razbila, Jelena je uzela drugu i ponovo udarila ženu.

Potom je otišla u kuhinju i uzela činiju ili šerpu, pa ponovo udarala staricu u glavu. Nakon toga je počela da je davi rukama, ali pošto nije imala dovoljno snage, otišla je u kupatilo i uzela kabl, kojim je nastavila da davi ženu. U jednom momentu je oko kabla obmotala majicu i nastavila sa davljenjem. Pošto nije uspela da ubije Majdu, naposletku je uzela dva jastuka i njima ugušila ženu.

Posle zločina, uzela je nakit koji je starica nosila na sebi, nekoliko naočara i novčanik, a potom telo spakovala u kofer i krv u dnevnoj sobi očistila troprocentnim hidrogenom. Potom je, kao da se ništa nije dogodilo, telo ostavila u stanu i otišla s bivšim mužem da detetu kupi cipelice. Nakit koji je uzela prodala je u dve zlatare za 142.600 dinara i 9.000 dinara i te pare zadržala, a 1.200 evra, koje je pripremila da vrati, iskoristila je za plaćanje iznajmljenog stana.

Tri dana držala telo u koferu

Majdino telo je tri dana držala u iznajmljenom stanu u Zemunu, a onda odlučila da ga se reši. Kako bi uklonila dokaze, pozvala je brata Momčila Dujovića i rekla mu da iz strana treba da iznesu staru fotelju na kojoj su tragovi krvi, ali mu nije otkrila šta se tačno dogodilo.

– Sa sesrtom sam tad bio u dobrim odnosima, pomagali smo se i često sam joj čuvao dete. Zvala me i rekla da mora da kreči, da gazda hoće da kupi nov nameštaj i da dođem da joj pomognem da izbaci stari. Kad sam došao zajedno smo izneli plavu fotelju, malo veću, preko koje je bio čaršaf, ali se ja tad nisam pitao zašto. Ostavili smo je pored kontejnera ispred zgrade i otišao sam kući. U tom periodu posle i do hapšenja nisam primetio da se išta promenilo u Jeleninom ponašanju ili materijalnom stanju – ispričao je Jelenin brat.

Telo starice spakovala je u kofer, koji je, uz pomoć komšije koji se tu slučajno našao, stavila u “pežo 508” i odvezla u vikend naselje u Krčedinu. Stavila je kofer u kontejner, a potom ga zapalila. Tokom istrage je utvrđeno da se na samom kontejneru, kao i na drugim mestima u okolini, nalaze bitni DNK tragovi.

Na teret joj je stavljeno da je 15. juna ubila Majdu zbog duga od 2.500 evra, koji nije imala nameru da vrati, a ugljenisano telo žene pronađeno je 20. juna. Jelena i njen brat uhapšeni su nekoliko dana nakon što je telo pronađeno.

Jelena je do nekoliko meseci pre ubistva živela sa suprugom u kući do Majdine. Nakon što se razvela, odselila se iz kuće, ali je sa komšinicom održavala dobre odnose. Tome u prilog govore i njihovi komentari na Fejsbuku. Majda je redovno hvalila Jelenine fotografije na kojima je sama ili sa decom.

Greška u koracima ubice

Policija je razotkrila ubistvo jer Jelena nije bila dovoljno oprezna u pokušaju da prikrije šta je uradila. Razotkrivena je uz pomoć zaposlenih u jednoj beogradskoj zalagaonici, u kojoj je prodala zlatni nakit svoje žrtve.

Istraga je utvrdila da je Jelena nakon zločina Majdi sa vrata skinula zlatni lančić, koji je potom prodala. Napravila je još niz grešaka prilikom prikrivanja zločina, a jedna od njih je to što je iznajmila automobil kojim je prevezla telo.

Zaposleni u agenciji za iznajmljivanje vozila pozvali su policiju nekoliko dana pre nego što je telo pronađeno jer su u automobilu “pežo 508” pronašli tragove krvi.

Nije isključeno da je Jelena odabrala baš taj automobil kako bi u njega mogla da stavi telo, jer ima dovoljno veliki prtljažnik da u njega može da stane krupniji čovek. Iako je telo bilo u koferu, krv je našla svoj put i iscurila na tapacirung, što je Jelena primetila i pokušala da očisti, ali u tome nije uspela.

Krv je bila oprana sa tapacirunga, ali nedovoljno. Forenzičari su odmah izuzeli DNK tragove i poslali ih na analizu. Posle nekoliko dana je pronađeno telo, a nakon što je DNK profil unet u bazu, istražitelji su došli do stravičnog saznanja o tome šta se dogodilo.

Priznala krivicu

Tužilaštvo je protiv Jelene podiglo optužnicu za teško ubistvo, za koje je zaprećena maksimalna kazna od 40 godina zatvora. Ona je u sudnici priznala ubistvo, a ključni dokaz otkrio je Majdin sin. On je kao inžinjer elektrotehnike iskoristio svoja znanja i došao do dokaza koji ukazuju na optuženu. Predao ih je policiji koja ih je povezala sa drugim dokazima i tako rešila ovo surovo ubistvo u kojem je starica ubijen.

Jelena je priznala da je ubila penzionerku, ali se pravdala time da je krvarenje starice zbog udaraca koje joj je zadala u predelu glave kuhinjskim posuđem potpuno obeznanilo, usled čega je izgubila kontrolu nad sobom. Međutim, o paljenju svoje žrtve Jelena navodno nije imala snage da govori jer je slomila smrt oca, koji je počinio samoubistvo.

– Psihički sam loše, naročito poslednjih mesec dana od kad mi je preminuo otac. Nisam u stanju dalje da pričam, ostajem pri svemu što sam ranije rekla – rekla je Špagović.

Ona je 1. juna 2022. godine osuđena na kaznu od 30 godina zatvora. Prilikom donošenja odluke sud je kao olakšavajuću okolnost cenio priznanje okrivljene, kao i da nije ranije osuđavana i da je majka maloletnog deteta, dok je kao otežavajuću okolnost cenio njeno držanje nakon izvršenja dela.

Sudija je u obrazloženju rekla da je Špagović nakon ubistva pokazala neku vrstu bezobzirnosti.

Izvor: Telegraf.rs/Espreso.co.rs

Check Also

OVAJ GRAD U SRBIJI POSTAO ŽARIŠTE EPIDEMIJE OPASNOG VIRUSA Širi se po celoj Srbiji, a evo ko je najugroženiji

Novopazarski Zavod za javno zdravlje (ZZJZ).od proglašenja epidemije morbila do danas, registrovao je 80 obolelih, …