AKO ŽELITE DA VAM U ŽIVOTU KRENE NA BOLJE! Svaki dan se pomolite po jednom anđelu čuvaru

“Nema ničeg dragocenijeg od molitve u životu čovečjem. Ona i nemoguće čini mogućim, teško čini lakim, neugodno pretvara u ugodno”, govorio je patrijarh srpski gospodin Pavle

Anđeli čuvari su pripadnici nebeske vojske i oni su najbliži ljudima. Upravo njima se upućuje jutarnja ili večernja molitva anđelu čuvaru za pomoć.

Ponedeljak:

Molitva Svetom arhangelu Mihailu
Sveti arhangele Božiji Mihaile, odagnaj od mene duha lukavoga koji me iskušava. O, veliki Arhistratiže Božiji Mihaile- pobedniče demona! Pobedi i uništi sve moje vidljive i nevidljive neprijatelje i umoli Gospoda Svedržitelja da me spasi i odbrani od svake bolesti, smrtonosne rane i iznenadne smrti, sada i uvek i u vekove vekova. Amin

Utorak:

Molitva Svetom arhangelu Gavrilu
Sveti arhangele Gavrile, koji donese neizrečenu radost sa neba prečistoj Devi, ispuni radošću i veseljem srce moje gordošću ispunjeno.O, veliki arhangele Božiji Gavrile, ti si blagovestio Prečistoj Devi Mariji o začeću Sina Božjeg. Objavi i meni grešnom strašni dan moje smrti i umoli Gspoda Boga za moju grešnu dušu, da bi mi oprostio moje grehe; da ne ne zarobi lukavi demon i ovlada mnome. O, veliki arhangele Gavrile! Sačuvaj me od svih bolesti, sada i uvek i u vekove vekova. Amin.

Sreda:

Molitva Svetom arhangelu Rafailu
O veliki arhangele Božji Rafaile, koji si primio dar od Boga da isceljuješ bolest, izleči neizlečive ljudima rane srca moga i tela moga. O, veliki arhangele Božji Rafaile, ti si putovođa, lekar i iscelitelj, rukovodi me ka spasenju i isceli sve moje duševne i telesne bolesti i privedi me Prestolu Božjem i moli dobrotu Njegovu za moju grešnu dušu, da mi Gospod oprosti grehe moje i sačuva me od svih neprijatelja mojih zlih ljudi, sada i uvek i uvekove vekova. Amin.

Četvrtak:

Molitva Svetom arhangelu Urilu
Sveti arhangele Božji Urile, svetlošću Božanskom ozareni i preizobilno ispunjeni ognjem plamene ljubavi, ubaci iskru toga ognja u moje ohladnelo srce, a dušu moju gresima pomračenu svetlošću svojom ozari. O, veliki arhangele Božji Urile, ti si sijanje oglja Božanskog i prosvetitelj onih koji su pomračeni gresima: prosvetli um moj, srce moje, volju moju silom Svetog Duha i upravi stope moje na stazu pokajanja, umoli Gospoda da me izbavi od muka adskih i od svih neprijatelja vidljivih i nevidljivih, sada i uvek i u vekove vekova. Amin.

Petak:

Molitva Svetom arhangelu Salatilu
Sveti arhangele Božji Salatile, daruj molitvu meni koji ti se molim, nauči me molitvi smirenoj, skrušenij, usrdnoj i umilnoj. O veliki arhangele Božji Salatile, ti se moliš Bogu za vernike, umoli Dobrotu njegovu za mene, da me izbavi od svih nevolja i iskušenja, bolesti, iznenadne smrti i muka večnih, te da me udostoji Carstva Nebeskoga sa svim svetima u vekove vekova. Amin,

Subota:

Molitva Svetom arhangelu Jegudilu:
Sveti arhangele Božji Jegudile, svagdašnji pomoćniče svih koji se podvizavaju na putu Hristovom, probudi i mene uz teške lenjosti i podvigom dobrim ukrepi me. O, veliki Aghangele Božji Jegudile, ti si revnosni zaštitnik slave Božje: ti pobuđuješ na proslavljanje Svete Trojice, probudi i mene od sna grehovnog, da bi slavio Oca i Sina I Svetoga Duha i umoli Gospoda Svedržitelja da sagradi u meni čisto srce i duh prav obnovi u utrobi mojoj i da me utvrdi Duhom vladalačkim da bih se klanjao duhom i istinom jednom istinitom Bogu-Ocu i Sinu i Svetome Duhu, sada i uvek i u vekove vekova. Amin.

Nedelja:

Molitva Svetom arhangelu Varahilu
Sveti arhangele Božji Varahile, koji nam donosiš blagoslove od Gospoda, blagoslovi me da postavim dobar početak i ispravim svoj grešni život, da bih u svemu ugađao Gospodu Spasitelju mome u vekove vekova. Amin.

Molitva Anđelu Čuvaru

Anđele Božji, Čuvaru moj sveti, koji si mi od Boga dat kao zaštitnik, prosveti me danas i sačuvaj od svakog zla, ka dobrim delima uputi i na put spasenja upravi me. Amin.

Izvor: alo.rs

Check Also

SUTRA SU ZADUŠNICE, večeras OVO morate da URADITE za vaše POKOJNE!

Sutra su Letnje ili Duhovske zadušnice, koje po kalendaru Srpske pravoslavne crkve uvek padaju u …