“BLIC” OTKRIVA Brat ubice Malog Skoleta povezan sa Zvicerom i NAJVEĆIM ŠVERCEROM droge u Evropi


Vesti

Hronika

Brat Vladimira Babića koji je uhapšen zbog ubistva malog Skoleta blizak sa Radojem Zvicerom

Vladimir Babić uhapšen je pod sumnjom za ubistvo Zorana Uskokovića mlađeg

Babić je prethodno uhapšen u Amsterdamu zbog krijumčarenja kokaina

Vladimir Babić (39) jedan je od četvorice uhapšenih muškaraca koji se sumnjiče za ubistvo Zorana Uskokovića mlađeg, koji je likvidiran, kako se sumnja, zbog krvne osvete za ubistvo Arkana. Babićev brat je Desimir Desko Babić koji se dovodio u vezu sa vođom kavačkog klana, Radojem Zvicerom, nezvanično saznaje “Blic”.

Mali Skole Foto: Društvene mreže / Ringier

Mali Skole

Babić se sumnjiči da je sa još dvojicom po nalogu Nikole Živkovića pružao logističku podršku pre i nakon izvršenja teškog ubistva Zorana Uskokovića mlađeg koji je ubijen 29. januara 2021. godine u večernjim satima, u Rakovici, u Borskoj ulici na parkingu ispred jednog diskonta.

Blic preporučuje

Zoran Uskoković Skole mlađi

Foto: screenshot

Zoran Uskoković Skole mlađi

Hapšen zbog droge

Vladimir Babić je inače uhapšen 2016. godine da je, zajedno sa četvoricom muškaraca, u Amsterdamu, kupovao opojnu drogu “kokain” i prenosio ga u specijalno izgrađenom bunkeru u unutrašnjosti automobila marke “Opel insignia”. Oni su uhapšeni na graničnom prelazu Horgoš i u unutrašnjosti automobila je pronađena količina od 1.999,97 grama kokaina, čistoće 97 odsto, čija je vrednost tada procenjena na oko 12 miliona dinara. Tužilaštvo za organizovani kriminal je tada saopštilo da su oni ulazili u Srbiju preko graničnog prelaza Horgoš i preko posrednika stavljali drogu u promet na teritoriji Beograda i Srbije.

Brat sarađuje sa Zvicerom

Vladimirov brat, Desko Babić, prema našim nezvaničnim saznanjima, povezivao se sa vođom kavačkog klana, Radojem Zvicerom i Holanđaninom Jos Lajdakersom koji je ranije označen kao glavni distributer kokaina u Evropi.

Radoje Zvicer

Foto: Sky / Ringier

Radoje Zvicer

Bio u vezi sa poznatom manekenkom

Vladimir Babić je inače, kako smo pisali, bivši muž misice i učesnice rijalitija “Farma”, Sandre Obradović.

Sandra Obradović i Vladimir Babić

Foto: Društvene mreže / screenshot

Sandra Obradović i Vladimir Babić

Sandra Obradović je pre četiri godine preko Centra za socijalni rad vodila borbu oko sina sa bivšim partnerom Vladimirom Babićem i tada je u javnost istupila sa informacijama da joj se sve afere oko optužni da “nije dobra majka” nameštaju .

Ona ga je takođe 2020. godine optužila za nasilje u porodici. Sandra ga je optužila da ju je navodno maltretirao u trudnoći zbog čega je mogla da izgubi bebu, kao i da joj je oduzeo sina.

Sandra Obradović

Foto: screenshot

Sandra Obradović

– Dok smo se zabavljali nije pokazivao znake nasilništva. Predstavio mi se kao dečko koji se bavi građevinom. Da sam znala kakav je, ne bih planirala zajednički život i napravila bebu sa njim. U četvrtom mesecu trudnoće! Udarao me je svuda, pa i po stomaku. Više puta sam posle njegovih batina završavala u bolnici ‘Narodni front’. Trudnoća mi je postala rizična, pa sam se prevremeno i porodila – govorila je ona tada za Informer.

Sandra je tada rekla da njen bivši suprug “ima krivični dosije i da ga se plaši”.

Ubistvo Uskokovića mlađeg

Podsetimo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske uprave za grad Beograd u saradnji sa EVROPOLOM i Tužilaštvom za organizovani kriminal, nakon sprovedene opsežne akcije uhapsili su pripadnike organizovane kriminalne grupe Nikolu Živanovića (45), Miloša Krstića (38), Aleksu Dimitrova (31) i Vladimira Babića (39), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela teško ubistvo i udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Hapšenje osumnjičenih za ubistvo

Foto: europol.europa.eu. / Ustupljene fotografije

Hapšenje osumnjičenih za ubistvo

Kako se sumnja, organizovana kriminalna grupa čiji je organizator Nikola Živanović, a pripadnici Krstić, Dimitrov i Babić kao i Aleksandar Nikolić koji se nalazi u bekstvu, su 29. januara 2021. godine u večernjim satima, u Rakovici, u Borskoj ulici na parkingu ispred jednog diskonta ubili Zorana Uskokovića zvanog Skole (23).

Osumnjičeni Krstić se po nalogu Živkovića maskirao noseći silikonsku masku starijeg muškog lica kako ne bi izazvao sumnju i ujedno sakrio svoj lični opis i iz vatrenog oružja iz neposredne blizine ispalio dva projektila u Zorana Uskokovića nanevši mu smrtne povrede.

Pronađeno oružje

Foto: europol.europa.eu. / Ustupljene fotografije

Pronađeno oružje

Osumnjičeni Dimitrov, Babić i Nikolić se sumnjiče da su po nalogu Živkovića pružili logističku podršku pre i nakon izvršenja ovog teškog ubistva.

Pronađena maska

Foto: europol.europa.eu. / Ustupljene fotografije

Pronađena maska

Na osnovu naredbe Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu, policijski službenici PU za grad Beograd, UKP, izvršili su pretresanje stanova i drugih prostorija na više adresa koje su osumnjičeni koristili i tom prilikom kod osumnjičenih pronašli dva pištolja i opojnu drogu.

Osumnjičeni su se na saslušanju branili ćutanjem, nakon čega im je određen pritvor.


Blic

Check Also

Nezapamćena tragedija u Bezdanu: Otac hladnokrvno izrešetao sina – Policiju pozvala majka

Muškarac (48) ubio je svog sina (20) hicem iz pištolja u porodičnoj kući u Bezdanu …