Žalgiris režirao drugi najveći preokret u istoriji Evrolige! Realu derbi kola, NBA utakmica u Minhenu! (VIDEO)

Večeras su odigrane prve utakmice 4. kola Evrolige. Naravno, mi u Srbiji smo bili fokusirani na meč između Makabija i Partizana koji su crno-beli dobili i tako ostvarili prvi brejk u vrlo uzbuljivom meču. Slično je bilo i na ostalim terenima, a podatak da je upravo tim Željka Obradovića ostvario najubedljiviji trijumf od svih sve govori.

Veče su otvorili Alba i Fenerbahče, gde je turski tim odneo pobedu rezultatom 78:71. Pokazala je zube ekipa iz Berlina i nije odustajala, međutim, gosti su već u drugom periodu napravili razliku koju su održali do samog kraja. 

Najefikasniji bio je Hejs-Dejvis sa 14 poena, a Boldvin je dodao 13. Dvocifren je bio i Biberović (12) koji nije imao pravo nastupa protiv Crvene zvezde zbog tuče sa Elajdžom Brajantom. Boban Marjanović meč je završio sa osam poena i šest skokova. 

 

 

Na drugoj strani takođe lepo raspoređeni poeni. Hermanson i Spanjolo postigli su po 13, a Olinde i Vilijams po 12 poena. 

U derbiju kola košarkaši Reala savladali su u Madridu ekipu Panatinaikosa u reprizi prošlogodišnjeg finala Evrolige. 

Domaćin je sjajno otvorio utakmicu i u jednom trenutku bio na plus 14 (19:5), ali se tim Ergina Atamana trgao u drugoj deonici i vratio u život. Na poluvreme se otišlo prednošću Madriđana od svega pet poena. 

 

 

Iako se činilo da će Panata uspeti da preokrene, madridski gigant se nije dao i odigrao sjajnu četvrtinu u kojoj je postigao čak 27 poena. Ipak, ponovo je usledio njihov pad, a nalet grčkog velikana u poslednjoj deonici. 

Bilo je drame u završnici, a Real je uspeo da održi prednost i slavi sa četiri poena razlike. 

Iznenađenje večeri priredili su košarkaši Žalgirisa koji su savladali u Milanu ekipu Olimpije (Armanija) rezultatom 85:82. 

Iako je Milano imao ogromnih plus 27 na startu trećeg perioda, uporni Litvanci su uspeli da preokrenu i slave. Žalgiris je tako priredio drugi najveći preokret u istoriji Evrolige.

 

 

Odlično veče imao je Giedraitis sa 21. poenom, a ispratio ga je Francisko sa ubačenih 17 poena. Smailagić je ubacio sedam poena i uhvatio tri lopte. 

Kod Armanija, Mirotić je postigao 17, Šilds 14, Zek Lede 13 poena, a dvocifreni su bili Bolmaro (12) i Dimitrijević (11). 

Za kraj, košarkaši Bajerna i Pariza odigrali su pravi NBA meč u Minhenu, a Bavarci su slavili rezultatom 109:107

Strašno veče imao je Karsen Edvards koji je meč završio sa 32 poena. Odličan je bio i Nejpir sa 24 poena i 5 asistencija. Buker je meč završio sa 21. poenom. 

Kod Pariza, Ti Džej Šorts postigao je 22 poena, a imao je osam asistencija. Malkolm i Vard postigli su 15 poena. 

 

 

 


Ovo je poruka utakmice! Željko Obradović izdvojio jednog igrača posle pobede Partizana!

Partizan

Trener crno-belih je izuzetno zadovoljan nastupom svojih izabranika.

sledeća vest




Informer

Check Also

Sofoklova tragedija s Milanom Marićem osvaja svet: "Edip" ovog vikenda gostuje u Portu

Posle gostovanja i učešća na festivalima u Mađarskoj, Turskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, predstava “Edip” …