Познати глумац пронађен МРТАВ у свом стану

Јапански глумац Тошијуки Нишида, познат по улогама у филмовима као што су „Иза беса“ и серијалу „Дневник једног заљубљеника у пецање“ („Тсурибака Ниши“), пронађен је мртав у свом дому у Токију. Имао је 76 година. Нишида, који је био омиљени глумац међу различитим генерацијама, био је стуб јапанске забавне индустрије деценијама, са богатом каријером у филму, телевизији, музици и позоришту још од свог уласка у индустрију забаве 1970. године.

Нишида је такође био познат певач, те се прославио хит песмом „Мосхимо Пиано га Хикета Нара“ („Кад бих могао да свирам клавир“) из 1981. године, што му је омогућило наступ на НХК-овом новогодишњем специјалу Кохаку Ута Гасен (Најгледанији новогодишњи програм на јапанској телевизији). Током каријере наступао је на овом престижном новогодишњем догађају четири пута, а једном је чак био и водитељ. Његов широк спектар талената учинио га је једним од омиљених лица јапанске јавности, а своје место у срцима публике задржао је до краја живота.

Каријера, признања и последње године

Осим филмских улога, Нишида је постао познат и као водитељ популарне емисије „Витешка потрага“ („Knight Сцооп“), коју је водио од 2001. до 2019. године. У последњих неколико година, јавност је била упозната са његовим здравственим проблемима, због чега је често бирао улоге у којима је могао бити у инвалидским колицима или у седећем положају. Упркос томе, наставио је да се појављује у бројним значајним серијама и филмовима.

Једно од његових последњих појављивања биће у филму „Доктор X — Завршетак“, последњем делу франшизе „Доктор X“, где је играо једну од улога. Премијера филма је заказана за децембар ове године. Главна глумица франшизе, Рјоко Јонекура, поделила је на Инстаграму да је са Нишидом разговарала свега два дана пре његове смрти, изражавајући неверицу и тугу поводом његовог одласка.

Нишида је био посебно познат по улози Денсукеа Хамасакија, познатог и као Хама-чан, у серијалу филмова „Дневник једног заљубљеника у пецање“, од којих је између 1988. и 2009. године изашло чак 22 делова. Освојио је престижну Награду Јапанске филмске академије за најбољег глумца 1989. године за улогу у филму „Пут свиле“, као и 1994. за улоге у „Дневник једног заљубљеника у пецање 6“ и „Школа“ („Gakko“). Такође, 2003. године освојио је Награду Плаве траке за најбољег глумца за улоге у филмовима „Устани!“ и „Дневник једног заљубљеника у пецање 14“.

Биографија

Рођен 1947. године у граду Коријама у префектури Фукушима, Нишида је ушао у свет забаве придруживши се позоришној трупи Сеинен-за у Токију 1970. године. Ширу популарност стекао је 1980. године главном улогом у серији „Икенака Гента, 80 килограма“, као и у периодичној драми „Живот жене ратника“ („Onna Таикоки“) на НХК-у. Његов допринос јапанској кинематографији и култури оставиће неизбрисив траг, а публика ће га памтити као једног од великана филмске и телевизијске сцене.


Izvor:Srbija Danas

Check Also

Cela bivša Juga ga obožava, a sad je iscurila njegova najveća intima: Evo kako živi sa suprugom, niste ni sanjali

Glumac, Foto: Milan Maricic/ATAImages Senad Bašić je glumac kojeg je publika upoznala i zavolela u …