Новак частио своју ташту овим скупоценим поклоном, вреди више од три милиона евра… Погледајте о чему је реч

Пре четири године Новак и Јелена Ђоковић купили су предивну кућу од Елене Караман и Југослава Карића на Космају у вредности од три милиона евра.

Осим куће од 400 квадрата, они су такође добили и велики плац од шест хектара пространог дворишта, као и простор за животиње, воћњаке и базен. 

На овом пространом имању највише времена проводи Новакова ташта Вера Ристић.

Ова раскошна кућа изграђена од дрвета и камена делује као права старинска породична кућа. 

Поред ње ту се налази и велико двориште са базеном, као и воћњак и башта. Ентеријер је опремељен квалитетним и скупоценим намештајем који овом дому даје посебну чар.

Бивша власница Елена Карић, била је врло везана за ово имање и често је на Инстаграму делила слике.

Елена се од чаробне виле опростила 2020. године и привремено се преселила у стан у центру Београда.  

Опраштање од свог топлог дома јој је врло тешко пало, што је и показала у својој објави на Инстаграму.

– Опраштање од куће коју сам некада давно одсањала и донела у стварност. Од земље на којој сам научила толико тога, која ми је донела исцељење, увиде и повезала ме с мојим аутентичним бићем и вишом свести. Мазиле смо се, чувале, она мене, ја њу. Шапутале снове, призивале и пуштале у етар молитве… За лично и колективно добро. Биле смо једна другој учитељице, она мени о цикличности без краја и почетка, о вечитом квантном сада, о световима изван појавног, о кристалним фреквенцијама, елементалима и мом дому, оном у грудима које куца ритмом сазвежђа из кога долазим. А ја њој о нестрпљењу, тугама и радостима, сновима манифестованим и оним који су вечито остали да се клацкају с оне стране испуњења – написала је Елена на свом профилу. 

Комшије су недавно изјавиле да Јеленина мама Вера води рачуна о имању.

– Ми смо се сви овде радовали кад смо чули да су Ноле и Јелена купили кућу од Елене. Кад су Ђоковићи купили све ово, убрзо су почели и с реновирањем и овде се по селу причало да ће се они ту са децом и преселити. Скоро годину дана су трајали радови. Од тада је прошло четири године и ништа. Новак и жена су последњи пут били овде пре више од две године, и то на неколико сати. Како је одржавање куће и имања врло захтевно и скупо, а они за то једноставно нису имали времена, решили су прошле године да све ово продају – прича извор за домаће медије и додаје:

– Ангажовали су једну страну агенцију за продају луксузних некретнина. Долазили су неколико пута и из агенција из Београда да гледају и да се распитују, предлагано им је и да кућу издају за свадбе и разна весеља, али и за јога кампове за госте из иностранства. Све су то одбили – додао је један од комшија.

Novak i Jelena Đoković
Новак и Јелена Ђоковић / Извор: АТА images/Antonio Ахел

Радник који је био запослен на одржавању имања је поделио са медијима да је имање било стављено на продају, међутим због мама Вере  која тренутно живи и ужива тамо, обуставили су продају. 

 – Јеленина мајка Вера сад живи овде и буквално све држи под контролом, прави је контрол фрик. И њен супруг Миомир јој често прави друштво. Она се брине о одржавању имања. За њу је ово рај на земљи и неће ни да чује било шта о продаји. Ужива максимално у овој природи и и нестварном погледу. Ово је прави амерички ранч. Цело имање је под обезбеђењем и камерама, а радници су ту стално. Купила је и трактор за обраду земље. Сад планира да се и пут до куће асфалтира. Вера сматра да је Космај идеално место за одрастање њених унука и да ће Јелена и Новак кад-тад почети ту да долазе и проводе своје време, како је и било планирано. Више пута су они разговарали о овој теми и она је става да би се много покајали кад би то продали. Засад су је послушали, тако да је та прича стопирана – рекао је радник за Kurir.rs.


Izvor:Srbija Danas

Check Also

Nezapamćen potez: U ovom gradu u Srbiji je uvedena zabrana izdavanja stanova

U Novom Sadu podstanari se suočavaju s poteškoćama zbog zabrane izdavanja stanova koja je uvedena …