Како су Радош Бајић и Лазар Ристовски окончали пријатељство "Сачувај душу, образ и част"

Познати глумац и редитељ Радош Бајић недавно је на друштвеним мрежама поделио носталгичну фотографију са својим сада бившим пријатељем и колегом Лазаром Ристовским, што је изазвало бурне реакције јавности. 

Објавивши уз њу емотиван текст, Бајић је открио да су односи између њих двојице неповратно нарушени, алудирајући на похлепу и грамзивост као разлоге за њихов разлаз.

Radoš Bajić
Радош Бајић / Извор: Фото: Србија Данас

Лазар Ристовски, на другој страни, био је веома кратак у одговору на Бајићеве тврдње. На питање новинара Телеграфа, глумац је кратко поручио: “Немам коментара на те глупости. Извините, довиђења”. 

Бајић и Ристовски, некада нераздвојни пријатељи, заједно су студирали глуму и провели младост у Београду. Радош је у својој објави евоцирао успомене на те дане.

“Он из Равног села, ја из моје Медвеђе. Ходамо и једемо, шта се нашло. Он гризе јабуку, ја парче кифле, па размењујемо као браћа”.

У свом емотивном излагању, Бајић је наставио:

“Нас двојица, чисти, млади, и високи као јабланови, студенти глуме и најбољи другови. Ноћ, дан, без престанка, увек и свуда заједно. Време оскудности и сиромаштва, али и идилична прича о вечном завету, о другарству, части и поштењу”. 

Међутим, пет деценија касније, Бајић наводи да је све што су делили отишло “у прах и пепео”, алудирајући на похлепу и бахатост које су нарушиле њихов однос. 

“То више није човек кога сам познавао… Где је нестао мој најбољи друг?” упитао је Бајић, изражавајући разочарање у пријатеља са којим је некада делио снове и младост.

Завршавајући свој пост, Бајић је емотивно апеловао. 

“Боже Свевишњи, ако нам узимаш снагу, сачувај нам душу, образ и част”.

Овај јавни сукоб између два велика имена српске кинематографије изненадио је многе, посебно оне који су знали за њихово дугогодишње пријатељство.


Izvor:Srbija Danas

Check Also

Glumcu helikopter odsekao glavu, a ona se udavila u WC šolji: Bizarne smrti poznatih koje lede krv, a ovu holivudsku glumicu pojeo je njen pas

Smrti poznatih ličnosti oduvek su privlačile pažnju. Međutim, onda kada je smrt obavijena velom misterije, …